Ben bırakmak için kendime bir tarih belirlemiştim. Üniversite sınavlarına hazırlandığım dönemdi. Kısa bir süre denemiştim ve odaklanma problemi yaşadığımı farkedince sınavın bittiği tarihi sigarayı bırakma günüm ilan etmiştim. 13 Nisan günü paketimde 2 dal sigara kalmıştı ve o 2 dalı kırıp atmıştım. O günden sonra hiç sigara içmedim. 6 yıl olmak üzere. Öncesinde defalarca sigarayı bırakmayı denemiş ama bırakamamıştım. Burada asıl mesela beyni kandırmak aslında. Bir tarih belirleyin ve o tarih 1-2 ay sonrası olsun. O güne kadar içebildiğiniz kadar sigaranızı için

Asıl mesela bıraktıktan sonra başlıyor aslında. Bıraktıktan sonra da nikotin sakızı denen o illeti denedim 1 gün boyunca. Boğazlarımda ağrı yaptı ve bıraktım onu kullanmayı. İlk 1 hafta çok zorlayıcı geçebiliyor. Fakat 1 ayı tamamladığınızda rahat nefes alabildiğinizi, yemeklerden daha iyi tat almaya başladığınızı farkettiğinizde artık içmek istemiyorsunuz. 6 ay geçtikten sonra rüyamda sigara içtiğimi görmeye başlıyordum. Belirli bir süre geçtikten sonra canınız ne kadar isterse istesin, o kadar süre direndiğiniz için gurur yapıyor ve vazgeçiyorsunuz. Umarım bırakabilirsiniz