Şu anda 19 yaşındayım ve şu ana kadar çeşitli işlerde çalıştım.
Öncelikle akademik hayatım tamamen rezillikti.
Meslek lisesi çıkışlıyım bölüm öğretmenlerim haricindeki derslerim tamamen ezbere dayalı ve rezalet bir sistemdi.
Lise bitmeden önce ufak ufak çalışmaya başladım.
Önce bir eczanede iş öğreneyim diye günlük 25 TL'den çalışmaya başladım. Yaklaşık 4 yıl kadar önce idi.
Para biriktirdikten sonra oto yıkamada çalışmaya başladım.
Günlük +30'dan fazla araç yıkardık ve akşama belimiz kopardı. Günlük verilen para 60 TL. Geçen yıl idi.
Kendimi geliştirdim, araştırdım, okudum ve kendi alanımda işler yapmaya yeni yeni başladım. Günlük kazancım kimi zaman hiç olmuyor kimi zaman da 350 TL oluyor.
Bunu düzeltmek için "Sabit" maaşlı bir yerle konuştum.
Kendilerinin benden beklentilerini 10 kişi zor karşılar. Web tasarım, grafik tasarım, video editleme, seo, optimizasyon, içerik yazarlığı başlıca olarak bunlardı.
Fakat teklif edilen maaş asgari ücretin bile altında ve sigorta yok.
Dışarıdaki işler hemen hemen böyle. Tek kişiye 10 tane iş verilir iliğine kadar sömürülür ve KAR EDİLİR.
Yaşım 19 ama yurt dışına gidebilmek için can atıyorum.
Ülkemizde insanlar açlıktan, sefaletten intihar ediyor ve insanlar bunun bile siyasetini yapıyorlar.
Kelimenin tam anlamıyla "SAÇMALIK". Bir insan intihar ediyor ve insanlar takım tutar gibi siyasi taraflarıyla insanları karalıyorlar.
Hani müslüman bir ülkeyiz ya Ülkede dönen adam kayırmadan haberiniz var mı?
Bir Kadını öldürdükten sonra bir takım giyip dışarıda elinizi kolunuzu sallayabilirsiniz.
Bir hayvana tecavüz ederseniz para cezası ödeyip çıkıp gidebilirsiniz.
Gerçekten "MÜSLÜMAN" bir ülkede mi yaşıyoruz yoksa kılıfımız mı bu.
Yurt dışına gitme sebebim hiç bir siyasi partiyle alakası yoktur. Tamamen kendi halkımın yüzünden.
Her şeye gözlerini kapattıkları, sustukları ve haksızlık yaptıkları içindir.
Hayatım boyunca adil birisi olmaya çalıştım. Harama el uzatmadım, hakkımla bir yere gelmeye çalıştım ama anlıyorum ki bu şartlarda iyi bir yerde olabilmek için her şeyi yapmak gerekiyormuş.
İşte ben bu yüzden Yurt Dışına gitmek istiyorum.

NOT: HİÇ BİR SİYASİ PARTİ YA DA İDEOLOJİ İLE ALAKALI DEĞİLDİR.