Merhabalar,

Siz muhtemelen 1-2 panelden alışveriş yaptınız, servis açıklamalarını okumadınız ve istedikleriniz olmadı diye burdan ahkam kesmeye çalışıyorsunuz.

Panellerde genelde aksi durumda başlama süresi xxx saate kadar uzayabilir, takipçilerin %10'uda düşebilir%100'üde, bir garantisi yoktur VB. açıklamalar yazar. Bunları gözden kaçırdığınıza adım gibi eminim.

Memnun kalmadığınız panelleri belirtin veya sorun yaşadıysanız forumda üyeliği varsa şikayet konusu açın. İnsanlarda bilgilensin.

Panellerin %90'ı ufak bir kar marjı koyarak ve yüksek ciro elde ederek çalışmaktadır. Sorunlar ise çok yüksek oranda müşterinin önündekilerini okumaması, bilgisizliğinden dolayı meydana gelir.

Örnek vermek gerekirse, x kişisi Y servisinden 5K telafili takipçi siparişi vermiştir. Y servisinin açıklamasında, sipaiş verilen hesap başlangıç sayısının altına düşerse eğer, telafi kesinlikle yapılmaz yazıyordur. Ancak güzel müşterimiz bunu okumadığı için ve takipçi sayısı başlangıç sayısının altına indiği için yaygara çıkartabiliyor.

Yada bot servisi mevcut diyelim. Servisin adına bile hepsi düşer yazılmasına ramen sipariş veriyorlar ve düşünce yine yaygara kopartıyorlar.

Maaliyeyle tehtit etmişsiniz. Teknik olarak panellerde fatura kesimi maalesef mümkün değildir ancak arka planda aldığınız yer belkide fatura kesiyordur. Siz şikayet ettikten sonra fatura kestiği anlaşıldığında, siz ceza yersiniz bilginize.