Mail atmışsın da dönmezler.. Başlarındaki şef, editörler dahil günü kurtarma derdindedirler.. Bugün amp su konuyu yakalasın, yok anlık su kadar gelsin, galeriler ne kadar okundu vs gibi dertler ile boğuşuyorlardır.. Araştırmacı gazetecilik değil ülkemizde yapılan.. Ajanstan al farklı sun.. Bunu okuduktan sonra 10 tane haber sitesini aç ve hepsinin manşetlerini karşılaştır.. Ortalama 20 manşetin 10'u aynı.. Aynı haber aynı konu sunum farklı sadece.. Hatta bazılarının sunumu bile aynı.. Sonra "BİZ HABERCİYİZ".. Madem onlar böyle yapıyor bize de savaşmak düşer.. Birçok arkadaş bıktım usandım yok geçemeyiz yok onlar hep önde dedikçe önde kalıyorlar.. Usanmadan yılmadan mücadele vermeliyiz.. Haber sitesi mi açtın sonuna kadar git.. Pes etme.. İşler ilerledi sende onlar gibi olma ama.. Çünkü araştırmacı gazetecilikten başlayıp clickbaite dönen çok gördüm.. İşte arama motorları ondan bizi sevmiyor, ondan to, tbm vs düşük.. The Sun'ın haberini the guardian'da pek göremezsin mesela keza guardian'ın haberini de başka bir platformda.. Adamlar mabadı kaldırıp haber yapıyor.. Bizimkiler masadan yapıyor.. Hatta yılların gazetecisiyim diyen bazı insanlar bile sadece TV, You Tube ekranında karpuzu yayıp öyle bir anlatıyor ki sanki gidip yerinde inceleyip yerinde haberleştirmiş.. Gerçi artık habercilik değil de taraftar boyutu işin içinde.. Otur ona salla otur buna salla.. Bknz. Ahmet Hakan.. Elamanın laf atmadığı bi ben kaldım.. Arzum Onan'dan tut Kılıçdaroğlu'na kadar herkese bi lafı var.. Ama sorsan gazeteci sorsan araştırmacı.. neyse..