Bence her yere okul açılması çok problemli bi karardı tamam anlıyorum üniversitenin oldugu alanı kalkındırmak güzel bir fikir ama o içine giren insanların beklentisi yükeltiliyor otomatikman almanyada yazmayan ama mantıksal kural 3. dünya ülkelerinin insanlarını iş gücünün yogun oldugu işlerde genelde kullanmak veya yaymaktır çünkü kalifiyeli egitim yanı sıra piskolojik destek verilmesi gerekiyor.
Almanya keyfiği almıyor 1m mülteciyi tamamen işçi sınıfı için alınıyor işçi sirkülizasyonunu devam ettirmek için bizim yapmamız gereken ise cin halk cumhuriyeti gibi kendi vatandaslarımızı bilinçlendirmek veya adan zye her işin emek için oldugunu ve birşeyler üretmezsek devamının gelmeyeceğini anlatmak olması gerekirdi yoksa bugünki durum gibi iş yok abe amerika almanyaya gaççam orda insanlar 300 uroya araba alıyor yanlıycam.
Disiplin yok eğitim kafadan yok zaten ben alibabada birsürü çinli ile görüştüm her zaman hayran kalıyorum adamlar tamamen üretme manyağı ya biryerde bi ışık görsünler o ışığı söküp seriye bağlar satışını yaparlar.Benim fikrim insanları büyükşehir yada en büyük sorun amerikan kültüründen korumamız gerekiyordu batılı gibi görünmek ve yaşamak ölçeklenememiş derecede ülkeye zarar veriyor hem kültüren hem piskolojik olarak.
İnsanlar ellerindeki durumu analiz edip birşeyler üretmek yerine ben gidiyorum abi yaşamam bitmiş batmış Atatürk de böyle diyebilirdi senin adın Ahmetolos olurdu. Kendini ayit hissedebilecegin tek bir yer olmazdı bugünde ülkeyi karıştırmak dogu sınırlarımızda iç savaş ve kürt halkının zihnini bulandırmak için var gücüyle gayret ediyorlar avrupadan kültüren artık uzak olmamız gerekiyor yıllarca oyalıyorlar ticari ilişkileri geliştirip avrupaya gözümüzü kapamamız lazım köylerde kalkınmaya geri dönüşe teşvik edilmeli üretkenlik dersleri inavasyon dersleri verilmeli insanları ilkokuldan geliştirmeliyiz Z Y X bunlar gerçekten çöp olmuş nesiller ülkeyi ileri sevieye atabilicek donanımda veya nicelikte yetiştirilmediler üstüne birde kültür kayması yaşanıyor ki bu daha vahim bizim kendi benligimizi kaybetigimiz an istedikleri her projeyi rayına oturtabilirler.
İş verenlerede hak vermek lazım birsürü işsiz var adam işe alırken en iyisini alıyım diyor piyasa böyle üretgenlik önemli herkesin yaptıgı işi yapmak zorunda degilsin elini taşın altına koy bir girişimcilik yap düzgün olsun kendine yaşa büyüt geliştir ekonomini ülkeye faydan olsun (genel konuşmaydı sana yönelik bi atıfta bulunmadım)