digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ülkeye temizlikçi, hademe, çöpçü de lazım demek birilerinin üzerine basarak yükselmek istemektir.

Almanya'da temizlikçi ya da çöpçü olduğunuzda kazandığınız para ile kendinize yaşanabilir bir ev. Binilebilecek bir araba almanız 10 sene sürmez. Ve bu para ile senede bir kez yurt dışı tatiline rahat rahat gidersiniz.
İnsanların Türkiye'de çöpçü ya da hademe olmak istememelerinin nedeni işin zorluğu değil, bu zorluk karşısında alınan paranın hayallerini gerçekleştirebilecek bir rakam olmaması.7

Bu ülkenin temizlikçiye de ihtiyacı var, hademeye de ihtiyacı var diyenler bana söylesin bir hademe maaşı ile bu ülkede ev almak kaç sene sürer?

Mesele bu ülkeyi yöneten adamların rant üzerinden vurgun yapabilmek için devlet kaynaklarını inşaata harcamaları. İnşaatın yarattığı tek bir katma değer vardır o da rant. Ve bu rantın peşindeki siyasiler devlet kaynaklarını arge ye değil, yüksek katma değerli imalata değil, ara malı imalatına değil betona yatırıyorlar.

Bu ülke yüksek katma değerli ürün üretmeye başlarsa ülkenin genel ekonomik durumu gelişir. Ülke ekonomisi ve milli gelir yükseldikçe o gelirden hademeye, temizlikçiye, çöpçüye verilen pay da yükselir. Hademe, çöpçü, temizlikçi de doktor gibi mühendis gibi evini arabasını alıp tatiline çıkabilir hale geldiğinde kimse mühendis olacağım diye diretmez. Mutlu olacağı bir hayatın peşinden gider.

Bu ülkeye hademede lazım, temizlikçi de diyenler işi gücü bırakıp ayda 2800 lira artı mesai ile fabrikada çalışmaya başlasınlar bakalım. O maaşa o zahmet değecek mi?
Bir adamın başka şansı yoksa o işe girer çalışır. Yok adamın evi varsa destek olan ailesi varsa kimse hademe olmak için can atmıyor daha iyi bir iş bulana kadar direnir iş arar.
Merhaba ben o maaş ile 4 sene çalıştım askeri ücret + mesai yeni evlenmiş birisi olarak evim kira iken geçindim sonra biraz zam aldım çocuğum oldu bende tecrübe sahibi olarak daha cesur davranıp başka işler kocaladim çalışırken kolay değildi ama şu anda Allah'a şükür iyi yerlerdeyim hatta benim için en yüksek yerdeyim bundan ilerisi olmaz sanırım 94 doğumluyum 2 sene önce 2008 model 206 aldım bize de Allah'tan başkası yardım etmedi ama şu son sene çok çok rahatladım emin olun tamaat etmeyen bulamaz bende ilk işe girdiğimde lan o kadar okuduk askeri ücrete çalışıyoruz diyip çıksaydım bu gün burada olmazdım şunu da belirtmek istiyorum ben hükümeti desteklemiyorum iyi veya kötü demiyorum ama çektiğim sıkıntılar benim hatalarımdan dolayı idi hatalarımı gördüm düzelttim onlara kılıf bulmadım.