Herkese merhaba,
Sektörel bir haber sitem var. 2011 yılının Ocak ayında yayına almıştım. Yaklaşık 10 sene com domaini ile devam ettim. Daha sonra kurumsallaşma amaçlı ve marka tescilimi de aldığım için domaini 301 yönlendirmesi ile com.tr olan adrese yönlendirdim. 301 yönlendirmesi olduğu için Google indexlerinde com olana bile tıklasalar com.tr üzerindeki konuya gidiyordu. Google Search Console üzerinden yönlendirme işlemlerini de bildirdiğim için Google indexleride değişti. Buraya kadar sıkıntı yoktu reklam falan alacağım zaman domain ve site değerlerini com üzerinden söylüyordum. com ve com.tr farklı sunucularda barınıyordu bir gün com'un barındığı sunucuda bir sıkıntı oldu arkadaşımda bu domaini nasılsa kullanmıyorum diye tüm yedekleri ile birlikte silmiş. Bir şey diyemiyorum kendisine gerçekten yakın arkadaşımdır ve biliyor olsa bu domaini de bağladığımı kesinlikle yapmazdı. Elimde hiçbir yedek vs yok. com.tr olan kısım ise tamamen aktif. Takdir edersiniz ki 11 yıllık com domainin DA PA değerleri spam skorları falan com.tr'ye göre çok daha iyidir. Domain yaşı zaten bir taraf 11 yıllık diğeri 1 buçuk yıllık bununla ilgili nasıl bir çalışma yapabilirim? Misal Google gözünde sıkıntı yaşamadan tekrar com ile com.tr bir şekilde bağlanabilir mi? Cevaplarınızı merakla bekliyorum