Selamlar, bu benim düşüncem belki yanılıyorumdur.

Yabancı forumlara/piyasalara baktığımda ülkemizde bu alanda bir geride kalmışlık veya pasiflik seziyorum. Belki de benim ilgi duyduğum domain sektörü ile alakalı olabilir. Ama neden bu kadar zayıf bir piyasa mevcut?

Örnek verecek olursam, 3 harfli domaini satmaya çalışıyorum. Çok uygun fiyata almıştım ve gerçekten o anki kur/vergi dahil zararına satış yapmaya çalışıyorum. Teklifler var ama daha aşağısı. Yani zaten zararına veriyorum. Ama yok satılmadı bir türlü. Özellikle kısa domainler de. Yabancı forumlarda sat diyebilirsiniz. Orada bu fiyata 4000 defa satarım; ama aracı kullanmak istiyorlar ve bu yüksek kesinti yapıyor. Haliyle daha fazla zarar etmemek için burada satmak istiyorum, aracısız satıs yapabilirim cünkü.

Godaddy de bundan cok kalitesiz domainimi sattım, iyi fiyata da gitti diyebilirim. ama kesintiler mahvetti haliyle. adamlara bisey demiyorum.

r10 cok aktif bir platform, her konuda neredeyse. ona kıstas yapınca domain alanı sönük kalıyor sanki. insanlar bir de domaine fazla para vermeyi yatırım değil; çöpe atmak olarak görüyor sanırım.

öyle içimi dökmek istedim, iyi geceler cümleten.