Son dönemin en revaçta görünen olayı kendinizi geliştirin x kişisi 3 sene çalıştı uğraştı sonunda şu işi başardı x kişisi ortağı ile şunu yaptı bu yaptı bakın şuan dolar milyoneri sen neden yapamıyorsun. Digital dünyadayız boş oturacağına şunu yapmalısın bunu yapmalısın vs vs gibi uzuyor hadi ülkemizde veya ekonomisi sıkıntılı olan birinin bunu yapmaya çalıştığını düşünelim
işsiz olan vatandaşımız kendini geliştirmek istiyor lakin yaşamsal ihtiyacını karşılayamıyor günde 16 saat kendini geliştirmek istiyor digital dünyanın nimetlerinden faydalanması gerekiyor o zaman ne gerekiyor, laptop fiyatlara bakıyor 4-5k bandında neyle alacak bunu borçla alabilir tamam bekle beni digital dünya ben geliyorum diyerek başlıyacak motivasyon güzel bir süre sonra şak elektirik faturası geliyor ne var ya 150-200 lira yıkarmı beni derken şak internet faturası geliyor 150 lira daha bu ufak darbeler yıkamaz beni diyerek bilgisayar başına dönen gencimiz geldiği noktada motivasyonunu koruyor ama oda ne daha 30 gün olmadan ev sahibi geliyor 1500 lira kirasını istiyor gencimiz daha kendini geliştirecekti bu gencimiz digital dünyada fark yaratacaktı üstelik laptopun borcunu ödemedi daha bu senaryoda yeme içme yok kendi ailesine destek olamadığı için yaşayacağı stres vs bunlara girmiyorum bile
Benim içinde bulunduğum sektörde bu var kripto eğitimi alın dolar kazanın nasıl youtubede videolar var iyi güzel teknik temel eğitimi aldın öğren ve 3-4 ay cidden dişini sıktın e bu süreçte kiranı kim karşılayacak giderini karşılayacal üstüne bu sektörde sermayeyi kim verecek onu diyen yok anca boş durma şunu yap bunu yap
Son dönemde sıfırdan başlayın istemek yeter şu olur bu olurculara cidden hafiften kıl olmaya başladım gerçekçi önerilerde bulunmalarını istiyorum insanoğlu gelişimi yeme içme barınma korunma olaylarını hallettikten sonra gelişme gösterir daha bu gençler barınma yeme içmeyi halledememiş sonra'da vay neden kendini geliştirmiyor
Her büyük şehirde var mı bilmiyorum ama eskiden ismek'te kursiyerlere günlük ücret ödeniyordu çok takdir ettiğim bir projeydi gençlerimiz hem meslek ediniyor hemde günlük harçlık alıyordu kurs sonunda işe yerleştirme vardı halen devam ediyor mu şuanki durumunu bilmiyorum lakin insanların önce birincil öncelikli sorunlarını çözüp ardından geliştirmeye odaklanması gerektiğini düşünüyorum
Başarı hikayelerinden ziyade başarısız olma hikayelerini daha çok önemserim akıl vermeyi soyut kavramlarla anlatan olunca çokda ciddiye alamıyorum bana birincil sorunların çözümünü gösterecek onlarını hallettikten sonra eğer ben çalışmıyor kendimi geliştirmiyorsam her türlü eleştiri başım gözüm üstünedir
Bu materyalist Türk zihniyetinin bir sonucudur. 4-5k laptop yerine 2000 TL ye ikinci el bir cihazı tercih edebilirsin .
1500 lira kira ödemek yerine 2 ev arkadaşı bulup masrafını 3 e bölersin.
Basit bir şekilde internette 2-3 saat ayırarak günde 100-150 TL kazanmak çok zor değil. Bunun hepimiz farkındayız. İnsanlar her şekilde hallediyor. Biri app gallery kodu satıyor. 100 kelimesi 2 TLden makale yazıyor. Dijital asistanlıklar birçok noktada kazanç elde etmek kolay.
bahane ise çok basit. Demek öyleyse bunların hiçbirini yapmayıp oturup evde ağla ve intihar et. Ben bunun olması yönündeyim. Hayata karşı bu kadar kapalı kutu , at gözlüğüyle bakmamak lazım diye düşünüyorum.
Bu arada dediklerinizin hepsine katılıyorum. Katılmıyor değilim. Fakat bu böyle diye pes edip bırakmak yerine üzerine bir şeyler koyarak ilerlemenin daha iyi olacağını düşünüyorum. 2 sene önce 15.000 TL maaş aldığım (21 yaşındayken) işimi bırakıp freelance çalışma şekline geçtim ve haftalık sadece 300 TL kazanıyordum. 300 TLyi iyi değerlendirirsen önümüzdeki ay sana 3000 TL olur. 300 TLye gidim dışarıda yemek yiyelim , cafede takılayım dersen ağlamaya devam