Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
7 tane arkadaşım işsiz, 2 tanesi de mühendis olmasına rağmen özel dandik okullarda asgari ücrete öğretmenlik yapıyor.
Bir yazılımcı olarak söylüyorum "konuya sadece yazılım olarak bakmayın". Elektrik & elektronik mühendisi arkadaşım da işsiz, inşaat mühendisi arkadaşımda işsiz. Bu çocuklar devletin açtığı bölümlerde okudu.

Teknolojiyi takip etseydin o zaman demekle olmuyor o iş hocam herkes yazılımcı değil..

Emin Çapa'nın farklı açıklamaları da var hocam

https://youtu.be/__yTofXY-Kg?t=402

Kendisinin lafı: "Almanya 1,5 milyon Türk'ten dünya çapında futbolcu yetiştiriyorda siz niye 76 milyondan yetiştiremiyorsunuz?"
Her yorumu kıymetle ve değerle okuyorum. Hocam aynı videoyu paylaştım az önce. Tamam devlet senin için bir şey yapmıyor. Ne yapacaksın ? Oturup bunun için ağlayacak mısın yoksa bir değer yaratmak için çabalayacak mısın ? Artık geçelim şu devlet bize bakmıyor geyiklerini. Tüm Türkiye’nin ortak görüşü liyakatın olmadığı ve torpilin her alanda geçerli olduğu yönünde. Koyun toluluklar da bunun hükümetler değişse bile damarlara işlediği için en az 4 jenerasyonun komple ölmesi gerekiyor. Yani geçelim. Senin yaşamın adil bir ülke yaşamını görmene yetmeyecek.

Milyoner($) hobi olarak elektronik ile uğraşan Amerikalı bir dostum var. 15-20 sene evvel arabalarda Bluetooth teknolojisi yokken bir cihazla üretip telefonla araç arasında bağlantı sağlayıp telefondaki müziği araca aktarıyor ve bunun satışını yaparak ilk sermayesini kazanıyor. Oturup evde işim yok diye ağlayarak beklersen hiçbir zaman zaten işin olmaz. Olmamalı da. Bir katma değer üretmiyorsan kazanma oranının olmaması gerekiyor zaten. Eğer Albayraklar değilsen bu işe yaramaz.