Hocam istediğim ürünün hemen elime ulaşması değil. Bana yedek muadil bir ürün verilmesini istemem olay. Ki böyle olması gerekmiyor mu? Koskoca bilinen, tanınan adı sanıyla bugüne gelmiş bir markasın. Demezler mi adama? ''Sen müşterine yedek bir ürün bile veremiyor musun?'' Diye. Ben ürünü alalı 4 5 gün geçmiş ürün arızalanıyor. (Pardon öfkemden yazdığınızı tam okumamışım)
@bakis; sağolun hocam.
Hocam sizin kötü tahakküm eden bir tavrınız var.
Sinir stres yapılmayacak bir konudan kendinize stres yaptığınız yetmiyor karşı tarafa da bu stresi yansıtıyorsunuz.
Sizin gibi müşterilerle zaman zaman karşılaşıyorum ve bana sinir stres yapamıyorlar hemen ücret iadesi yapıyorum.
Sizin tavrınızı sergileyen insanlar ile uzlaşma yolu yok, siz kendi sorumluluğunuzu bilmeyen sürekli talep eden bir yapıdasınız.
Hakkınızı hukukunuzu pek bilmeden çatışarak iş çözmeye kalkıyorsunuz.
İlk olarak ürün dediğiniz gibi ilk 6 ay içinde arıza yaptığında illa tamirat yaptırmak zorunda değilsiniz.
Ürünü verip iade edip paranızı alabilirsiniz, yenisi ile değiştirilmesini de talep edebilirsiniz.
Karşınızdaki firma bu taleplerinize 30 iş günü içinde yerine getirmekle yükümlüdür.
Yani iade ya da değişim isterseniz yedek klavye falan almadan 30 iş günü ki yaklaşık 1,5 ay eder beklemek zorundasınız.
Firma daha hızlı davranırsa teşekkür edersiniz 6. haftanın sonunda işlemi yaparsa şikayet edemezsiniz.
Yeni aldığınız bir klavye arıza yaptığında götürüp iade edersiniz.
Tamir süreçleri de salgın dolayısı ile jet hızı ile işlemez.
Teknik serviste çalışanlar da insan, çoğu serviste haftada 6 gün yerine 5 gün mesai yapılıyor.
Ve işler her zamankinden ağır işliyor.
Cihazı arıza yapan tek kişi de siz değilsiniz, o yüzden 4 gün cihazıma el sürülmedi diye şikayet edemezsiniz.
Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğine göre eğer ücretsiz tamir hakkınızı kullanırsanız ki o hakkınızı kullanmışsınız sanırım.
O zaman da azami tamir süresi 20 iş günü yani 1 aydır ve tamir 10 iş gününden yani 2 haftadan uzun sürerse muadil ürün talep edebilirsiniz.
O zaman da size verilecek klavya işinizi görebilecek bir klavye olacaktır tamire verdiğiniz klavyenin aynı ayarında olmayacaktır.
Yani 4 iş günü ürünüme dokunulmadı diye şikayet edemezsiniz.
Yani bana neden yedek klavye verilmedi diye şikayet edemezsiniz.
Var olmayan bir hakkınızı vermedikleri için firmayı ekşi sözlükte şikayetvarda DH'de kötüleyeceğinizi söyleyerek tehdit edemezsiniz.
Allah size ürün satanları firmaları korusun.
Böyle konular açarken sadece firmayı değil, kendi tavrınızı da yazıyorsunuz.
Ben bu mesajınızdan sonra sizinle forumdaki hiç bir alanda ticaret yapmamaya karar verdim.
Sinir ve stres yapılacak bir durum yokken kendi kendinize sinir stres yapan bir yapınız var.
Firma kazaen fabrikasyon hatalı bir ürün satmış, ama sizin tavırlarınız hiç iyi niyetli değil, dünyada tek klavye satın alan insan siz değilsiniz, her müşterinin sorunu 1 günde şıp diye çözülemez. Yasal süreçler içinde sorunları çözen firmalar iyi firmalardır.
Var olmayan bir hakkı kullanmak için ısrar ediyorsunuz, tehdit ediyorsunuz üzerine foruma gelip firmaların tescilli markaları ile rezalet kelimesini başlıkta geçirip marka hakkı ihali yapıyorsunuz.
Firma sizi bu konu yüzünden dava etse canınızı yakacak bir tazminatı alır.