maskidea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alaylı veya mektepli olması birşey değiştirmez.

Önemli olan aldığı projeyi bitirip hakkını vermesi, ben 10 yılı geçti sadece bir yeni müşteri aldım aynı 10 kişiyle yıllardır çalışıyorum. Bazen şirketlerinde sigortalı olarak bile çalıştım sen işini doğru yaoparsan doğru insanlarla da tanışınca işler kendiiliğinden gelişir.

Sen bıraksan bile onlar seni bırakmıyor. Ek olarak yaptığın işe sen değer vermezsen başkaları hiç vermez, işine doğru değeri biçmelisin. İster script yap sat istersen proje bazlı anlaş hiç farketmez.

Arkadaşın dediğine aynen katılıyorum. Piyasada yazılımcı sıkıntısı yok, işi alıp da bitirebilen yazılımcı sıkıntısı var.

Ben de donanım üstüne yıllarca hizmet sattım öncesinde.
Çevremde benim yaptığım işi benim yarı fiyatıma yapan bir sürü bilgisayarcı vardı. Ben fiyatımı hiç düşürmedim, gelip de ama şurdaki adam bu kadara yapıyor diyenlere hep git ona yaptır o zaman ben verdiğim hizmetin bedelini alıyorum dedim. En basitinden format o zamanlar ben 40 TL ye atardım, 15 TL ye atıyorlar derlerdi , giderlerdi, aradan 1-2 gün geçmeden gelirlerdi ya buna format attırdık ama o eksik bu eksik vs die. Ben alırdım, ve aldığım pc yi kendim kullanacakmışcasına başlangıçta açılacak öğelerine kadar kurardım, bir de şifreli bir yedek alırdım pc de gizlerdim bir sonraki sefer geldiğinde 15 dk lık işim olsun tekrar 2-3 saat uğraşmayayım diye ve o insan bir daha ben bedava yaparım diyen olsa bile yine bana getirirdi makinesini.

Siz de işinizi düzgün yapın, zamanında teslim edin, yapamadığınız zaman aldığınız ücreti sorunsuz teslim edin. Emin olun sizden fiyat isteyip de size yaptırmayanlar bir zaman sonra size dönüş yapacaklardır.