websefi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@civilengineer; hocam semrush da ss skoru için spam backlinkleri disawow yapabiliyorsun. Bütün spam backlinkleri görebiliyorsun
Semrush SSdiye bir değer veriyor mu bilmiyorum, denk gelmedim ancak veriyorsa bile bilinen ve en çok değer gören SSMOZ verisidir. Farklı platformlarda yapacağınız disavow işlemini MOZ göremeyeceği için, SS konusunda bir etkisi olmayacaktır karşı tarafta backlikler durmaya devam ettikçe.

Ayrıca SS konusunda gelen linklerin etkisi bilindiği kadar ölümcük değil. SS çok daha fazla kritere bağlı bu konuda kaynaklar var okuyabilirsiniz. .Bunu neye dayanarak söylüyorum, anti seo yemiş, MOZ'da da indekslenen pek çok spam backlinke rağmen SS %1 gördüğüm kendi sitelerim de dahil pek çok site oldu.

Konu sahibi arkadaşa da şöyle bir bilgi vereyim, boşta olan, parking veya yönlendirmeden çıkmış pek çok SS yüksek domain üzerine bir blog açılıp içerik girilmeye başlandıktan ve bir kaç kaliteli backlink edindikten sonra spam skorunda ciddi düşüşler oluyor. SS den ziyade, webarchive, ahrefs gibi araçlar ile domainin geçmişi sorgulanmalı, nasıl kullanıldığı çok daha önemli

bilginize