alchemist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kriptoparalardan vergi almayan ülke neredeyse yok, saçmada olsa haksızda olsa , maliye en kısa sürede kriptoparalardan vergi toplamaya başlayacaktır.
Abd de emtia olarak görülüyor.
Avrupada ECJ (avrupanın en büyk mahkemesi) tarafndan emtia değil dijital para olarak görülmesine karar verildi. Vergiden muaf kararı çıktı. Almanya ve İngiltere adım atmış ancak tam nasıl olacağını bilmiyorum. Almanya'da mesela aldığın bitcoini 1 seneden fazla elinde tutarsan ve bu btc değerlenirse o kar üzerinden bir vergi alınyor. Ama btc yi elde tuttuğunun belgesi nasıl olacak. Bankada tutsan neyse de borsalarda kim nerden bilecek. Parayı çekerken yani bankadan bozdururken kardan vergi verilir herhalde. Diğer Avrupa ülkelerinde herhalde tam oturmadı bu kripto para vergisi. Mahkeme kararı da bunu gösteriyor.

Bana kalırsa şöyle olur. 100.000 tl bitcoin aldım. 2 sene sonra 150.000 çektim. 50 bin tl den vergi alınır. Ama zaten 2 senede enflasyn olduğundan aslında 100.000 tl yi 150.000 tl yapman birşey ifade etmeyecek seni zarara sokacak. Bunlar hesaplanması lazım. 100.000 tl yatırıp 500bin tl çektiysem o 400.000 vergiye tabi olacak. Crypto.com du sanırım kart gönderiyor ve btc yi dolar olarak atm lerden çekiyorsun. Kaapalı çarşıda elden bozanlarda var. Bu vergi olayını yüksek tutmazlarsa makul olabilir bence. Zaten coğu kişi kaybediyor parasını, bakmayın son zamanlarda boğa piyasası var ve herkes karda gözüküyor