Ülke de gerçek bir işsizlik var, özellikle şu an büyük bir işsizlik var ve bunu görmemek vicdansızlık olur.
Yalnız şöyle bir şey de var, ülke de saçma sapan bir şekilde okuyup işsiz kalan çok büyük bir kısım da var. Okurken okuduğu bölümün sadece kitaplarına çalışan, iş hayatı üzerine zerre yatırım yapmayı düşünmeyen bir kısım da var.
Atıyorum mesela, benim zamanımda dershane hocamız bize diyordu ki, arkadaşlar bakın ben tarih hocasıyım atanamıyorum, tarih bölümünden atama çok az, bu bölümü, türkçe bölümünü okumayın, sonra atanmak için çok uğraşırsınız büyük ihtimal atanamazsınız diye milyon kere söyledi ve herkes doğru olduğunu biliyordu, ilerleyen zamanlarda bu sorunun çözülmeyeceğini daha da çok büyüyeceğini biliyordu ama hekres gitti tarih,türkçe okumaya devam etti? Neden? En azından üniversite okumuş olayım diye. Sonra başlandı atanamıyorum, atanamıyoruz. Söylendi zaten bu sana.
Kadının biri Fox TV'ye çıkmış diyor ki, 3 üniversite bitirdim yine de iş bulamıyorum. 35'li yaşları bitirmiş. Sonra da diyor ki şimdi dördüncüyü okuyorum Oku oku ilk 3 tanesi işe yaramış, dördüncüsü niye yaramasın?
Yani burada herkes için demek istemiyorum da, bazı kişiler bence kendilerinde de suç aramalı.

İkinci kısım da okurken okuduğu bölüme zerre yatırım yapmayanlar. Bazı bölümler de proje yapmak falan imkansız bunları anlayabiliyorum ama bilgisayar bölümlerinde okuyan arkadaşlar kenara hiç bir proje koymamışsa nasıl iş bulmayı bekliyorlar ki? Biz zamanında bir sürü proje yaptık ama yetinmedik stajyer olarak çalıştık, sistemleri öğrendik, sonra çıktık değer görebileceğimiz başka bir iş yerine gidip bakın bunları bunları biliyoruz diye kendimizi pazarladık. Millet istiyor ki, firmalar hem maaş versin hem işi öğretsin, ondan 1 yıl sonra da hemen oradan ayrılayım çok iyi maaşlı başka bir işe geçeyim. Firma niye sana iş öğretmekle uğraşsın ki? Üstüne birde sana ücret versin? Milyonlarca insan var, gider tecrübeli birisini alır. Her sene yeni adam eğitmekle mi uğraşacak?

Üniversite'ye giderken bir otostopçu aldım yoldan, diyor ki kardeşim arabayı nasıl aldın, dedim yazılımcıyım, sitelerim var vs vs. Diyor ki hep senin yaptığın işi yapmak istedim ama hiç anlamıyorum. Dedim ne okuyorsun? Bilgisayar mühendisliği 3.sınıf. Ya arkadaş, şaka falan mı bu diyecektim?

Sonuç olarak, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak lazım.