mtersoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam, yurtdışında yaşıyorum demişsin eyvallah.
biz iyiyiz, su çok güzel merak etme 😅
1.5 sene önce aldım bu kararı. Ülkede ki basık atmosfer beni psikolojik olarak çok yıkıyordu. Fakat hala türkiye ile çalışıyorum. Birçok insana yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir defa adım atıtğınızda inovasyona gerisi geliyor gerçekten. Sadece sabırla ve tırmalayarak devam etmek gerektiğini düşünüyorum.

HonestEarning adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sabah sabah A haber yine iş başında herhalde herifi gaza getirmişler arkadaşlar. Hiç uğraşmayın.
Hocam konuyu en başından okumanızı tavsiye ederim. Gerçekten çok gereksiz bir yorum. Ben muhalif bir bireyim. Benim muhalefetim sadece ülkenin sağ koluna değil aynı zamanda sol kolunada. Biriken işsizlik sorununu memuriyet alımları , atamalar ve gereksiz yönlendirme ile çözmeye çalışan zihniyete benim muhalefetim. "Biri çay için derken diğeri kahve de her oyunda yeni kart destesi açılsın" diyen bizleri umursamayan insanlara.

Çok açıkça ülkedeki işsizlik sorununu çözmek çok basit.

GencFeys adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üniversiteden yeni mezun olmuş tecrübeli eleman alımı yapılacaktır.
Hocam yine konuyu tamamıyla okuyun. 4 sene üniversitenin içinde hiç pratik yapmıyorsan bu senin suçun.

Pervane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle bazen olur, insanlarda da suç var demek istersin ama diğer arkadaşların söylediği gibi o iş öyle değil. Çünkü kısıtlı imkanlarla yaşayan aile de doğmamışsındır, işkur sırasına girmemişsindir, 16 saat ayakta çalışmamışsındır. Olur yani.
Hocam biz treni kaçırmış bir ülkenin çocukları olarak bunu değiştirmek bizim elimizde. Değiştirmek için çabalamıyorsan bu konu için ağlamamak gerektiğini düşünüyorum.

haber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkesin görüşlerine saygım var. Çünkü herkes bir şey söylerken belli bir çıkarım sonucu söylüyor. Ben şahsen işsizliğin yüksek boyutlarda olduğunu düşünüyorum. Allah ülkemizde birlik ve dirlik versin. Gençlere çok acıyorum ...
Katılıyorum hocam. Bu ülkenin ciddi bir emekli ve genç işsizliği problemi var. Fakat çözümü getirmesi gerekenler yine insanlar olmalı. Buna sadece ağlayıp sistemin suçu demek çok manasızca.

Bir dönem deli gibi teşvik yağdırdılar. Ne oldu ? Herkes "devletin malı deniz , yemeyen keriz" şeklinde devleti soymaya çalıştı. Bunu yapan insanlar bizim insanlarımız.

InternettinHoca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seni taşlayan çok olur hocam demedi deme.

Kural 1, bir muhalif olmak istiyorsan doğru yanlış demeden hükümete giydirmen lazım bu konuda. Yoksa muhalifliğin sahih olmaz.
Sanırım başlığı belki de yanlış açmışımdır , bilemiyorum. Fakat yazdıklarımı okumayıp direkt olarak bir yargı yaratan bir kitle var. Bu çok çok sıkıntılı. Kimse birbirini dinleyip bir şekilde çözüm üretmek,sunmak istemiyor. Hayır belki burada tartışıp bir çözüm çıkaracağız. Ona bilin gelemiyor insanlar. İnternetten insanlara ücretsiz yazılım , girişim dersleri - ticaret dersleri veriyorum. Bir adım atmak , adım atmaktır. Kendi çevremizi değiştirmeden "ülkedeki işssizlik sorunu çözülsün" isteniyor.

X-y'yi dinlemiyor. Y,z'yi dinlemiyor. Kimse kimseyi dinlemiyor. Herkes sen akpartilisin, sen chplisin , ocusun busun. Ne gerek var bu etiketlere ? Biz bu ülkenin yurttaşlarıyız.
Ortak bir soruna karşı çözüm üretememek ve etiketlerle konuşmak bana çok garip geliyor.