Hocam selam, anahtar kelime zorluk oranı kaç olmalı? Max 50 diye biliyorum zorluk odanlarını. Misal 15 rakamı çok yüksek bir oranmı? Reklam veren seviyesi düşük genelde ama aranma hacmi aylık 280-480 gibi aralıklara bakıyorum.
Ezbere söylemek büyük hata olur.
Şöyle düşün anahtar kelime zorluk oranı 40 ama ilk 10 sitenin içerikleri ve otoriterleri çok iyi.
Anahtar kelime basit olabilir ama onların önüne geçmek yine de oldukça zor olacaktır değil mi?
Öncelikle kelimeni Semrush üzerinden kontrol et. Daha sonra mesela o kelimeye bağlı başka alternatif anahtar kelimeler üzerine yoğunlaş.
Elinde +40 tane anahtar kelime var diyelim ki. Bunları tek tek arat siteleri incele. Otoriterler mi? o içeriğe kaç backlink almış, yazısına semrush kaç puan veriyor bunlara bak.
Eksikleri bulduktan sonra kusursuz bir içerik çıkart ve en iyisi ol

Ben başlangıçta 40-60 aralığındaki anahtar kelimeleri kullanıyorum daha sonra biraz daha arttırıp +70 üzerine çıkıyorum fakat 90'ların üstüne vs asla çıkmıyorum.
İlk başta biraz ziyaretçi kazan sonra büyük anahtar kelimelere geç.
Not: Ahrefs zorluk raporu kesinlikle doğru sonuçları yansıtmıyor. Zorluk kontrolü için Semrush kullanmanı öneririm.