Merhaba, yazılım öğrenmeye yeni başladım. HTML, CSS' den sonra şimdi de PHP öğrenmeye başladım. Dersler bitmeye yakın her şey kafamda oturdu, aklımda neyi nasıl yapabileceğim oluşmaya başladı derken Nesne Yönelimli

Programlama ile tanıştım ve açıkçası kafam biraz karıştı, OOP zor ve karmaşık geldi. Belkide henüz kafamda tam oturmadığı hatta PHP bile tam oturmadığı içindir.

Saygı değer üstadlarım soracağım soruya vereceğiniz cevaplar benim için önemli ve yolumu çizecek.

Sizce önce nesne yönelimli programlamaya hiç bulaşmayıp, prosedür yönelimli PHP' de yazılım yapmaya başlayıp ustalaştıktan ve tecrübe kazandıktan sonra OOP'ye geçiş yapmamı mı önerirsiniz.

Yoksa, hayır prosedür yönelimli yazılım yazmaya alıştıktan sonra nesne yönelimliye geçmen zor olur daha yolun başındayken kendini bu yönde geliştirip kesinlikle OOP'ye adapte olmalısın mı dersiniz.

Yani yazılım yapma işini daha yolun başındayken OOP 'ye odaklı yapmam mı benim için daha yararlı olur, yoksa POP'da her şeyi kafamda oturtup tecrübe kazandıktan sonra mı OOP geçmeliyim.

Çünkü OOP gerçekten kafamı karıştırdı POP ile başlarda tamam bu şöyle bu böyle yapılıyormuş diyebiliyor iken OOP' de zorlandım biraz anlayamadım tam, neden OOP daha iyi gibi sorular oluştu kafamda, POP'da yapmayı öğrendiğim

küçük yazılımlar deyim OOP' de nasıl yapabileceğim, OOP'ye nasıl çevirebileceğim filan oluşmadı tam kafamda , bunun nedeni henüz POP PHP' de tecrübe kazanmamış olmam mıdır acaba.

Cevaplarınız önemli, önce POP' da tecrübe kazanmadan senin için daha iyi olur derseniz OOP derslerinin üstünde fazla durmamayı planlıyorum çünkü şimdilik.