Selamlar,
Benim de günüm report etmekle geçiyor neredeyse. Gerçekten ne kadar report ettiğim bir panelde vs. gözüküyorsa siz de görebilirsiniz. Aynı üyeleri defalarca tasarım konusu olmadan, kurallara uygun olmadan teklif verirken görüyorum. Sadece report etmekle kalıyoruz. Ardından üyenin ticaret puanına baktığımızda bu şekilde işler bile alabildiğini görüyoruz. Sırf bu durum yüzünden kaç defa teklif vermek için girdiğim konudan hevesim kaçtığı için çıktım, ne teklif verdim ne de mesaj attım. Çözüm olarak Emre hocamın dediği gibi Grafik Tasarımcılar kategorisinde konusu olmadan yorum yapamasınlar, sadece tasarımcılar yorum yapabilsin ki bu da bir çözüm değil, özel mesaj aracılığıyla iletişime geçiliyor. Bu konuya yorum yapmanın kısıtlanması etiket olayının da önüne geçmiş olacak. Kategoride iş ilanında arkadaşını etiketlemek, "tavsiye ederim" tarzı etiket atmak yasaklanmıştı ona rağmen ısrarla etiket de atılıyor.
Bu konu bir yana diğer konumuz da taban fiyatlar. Bir logo 35 TL veya 50 TL olmamalı. Ben 150 TL+ üzeri çok çok az logo işi alabiliyordum forumda, haliyle bu da bana yetmiyordu. Çünkü mouse oynatabilen logo yapıyor, tasarım yapıyor. Özelden teklif iletiliyor 10 TL 20 TL diye. Taban fiyata uysa dahi 35 TL'den teklif verince işverenin de hoşuna gidiyor işi direkt veriyor. Sırf bu yüzden fiyatlarda %50'nin üzerinde düşüşe geçtim. Bu şekil bile zor iş alabiliyoruz, aldığım işte de emeğime üzülüyorum. Taban fiyatlar kesinlikle artmalı.
Benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar, ilgileneceğinize eminim. İlgi ve alakanız için çok teşekkürler.
Bence mantıklı olan tasarımcı arama olmamalı. Şöyle işte logo banner yapılacak teklif verin tarzında konularda yasaklanmalı. İhtiyacı olan bizi bulmalı kategori var. Çoğu güzel tasarımcıda var. Nerede görülmüş iş arayanın ayağına giden bir düzen. İş arayan kategoriden bulmalı. Konu açılırsa forum dışından da talep olur önüne kimse geçemez. Ben örneğin ekmek istiyorum ayağıma gelsin diye bekliyorumuyum hayır gidip fırına alıyorum.