İyi cesaret bu millette ki. Hiç 3-5 bin lira için sicilim bozulur, hayatım kayar vs demiyorlar.
Geçmiş olsun
Aynen öyle, teşekkür ederim.
Mahkeme'de ödemeyi elden yaptım diyebilir hocam bu da sizi haksız çıkartır. Laptop'u teslim ettiğiniz yerde kamera var ise kayıtlarını alarak savcılığa başvurmanız en doğrusu.
Yapabilir, Ancak EFT yaptığına dair ekran ekran görüntüsü ve whatsapp mesajları yer alıyor.
hocam geçmiş olsun savcılığa verin büyük ihtimalle dekont fake hazırlamışlardır hatlarıda açık hat dedikleri hat olabilir şahsa verirken kimliğinin fotokopisini aldınız mı ?
Anlaşmada TC Kimlik ve adı yer alıyor. Zaten polise şikayet ettiğimde şahsın sicili varmış benzer işi yapıyor, yeni bir meslek
Hocam siz adama beni dolandır demişsiniz resmen, yaptığınız işi ortaokul bebeleri yapmaz inanın.
Teessüf ederim, yani ben sizinle veya herhangi biriyle alışveriş yaparken insan değilde *********** gözüyle mi alışveriş yapmam gerek. Sonuç olarak istenmeye birşey olmuş olabilir. Ancak çokta düşmemek(temel şeyleri kaybetmemek) gerek.
hat açık hattır. dekont amatörce şoplanmıştır. ters tık -> birlikte aç -> not defteri yapıldığı zaman bariz şekilde Adobe Photoshop yazabilmekte.
EFT mobil ile yapılmış, devlet bankası, zaten birde memurum dedi.
geçmiş olsun, kişi cb de olsa yeşili görmeden tırnak makası bile vermem. biraz geç sürer ama çözülür şikayetçi olup tüm kanıtları sunup bekleyin normal hayatınıza devam edin pek düşünmeyin, biraz geç işliyor adalet ama illaki yerini buluyor. 5 sene sonrada çözülse güncel kuruyla tazminli bir şekilde alırsınız.
Giden gitti, çok fazla değil 5-6k ancak bazı değerler yozlaşınca, bazı şeylerin değeri kalmıyor.
kimlik ıslak imza vs bunlardan sonuç alınmaz,karşıdaki şahıs parayı elden verdim der çıkar işin içinden gerekirse tenha bir yer söyle kamera kaydı olmayan yine kendini haklı çıkarır
ne dolandırıcılıklar oluyor sonuç çıkmıyor
EFT mobil ile yapılmış, devlet bankası, zaten birde memurum dedi.
sahibindende eskiden de bu tür olaylar oluyordu ama artık sistemin de satıcıyı korumamasından ötürü iyice artmaya başladı. Geçenlerde en güveneceğimiz durum olan Get ilanı ile koleksiyon ürünü sattım. Tabi get ilanı olduğundan alıcı ödemei yaptı ben de kargoya verdim tabi ardından 2 günde kargo ancak ulaştı ben de neredeyse saat saat sistemden takibini yapıyorum. Kargo teslim edildi ve ardından adam iade talebi oluşturdu. Adamı aradım ben teslim almadım diyor, kargo teslim ettik diyor. Üstüne hemen sahibindeni aramış ve ürünü ben teslim almadım demiş. Müşteri ilişkileri beni aradı iptal oldu ürün teslim almamış kargo ile geri geliyor. Baya etraf karıştı 2-3 saatlik bir koşturma sonunda baskıyla kargo firmasını arayıp ürünü geri aldılar. Yani kısaca get ilanına bile güvenilmiyor.
Kargo şirketlerinin ürünü teslim ettiğinde yerimize imza atmaya çalışması en büyük sorun. Bu tür sorunları sonradan içeriyor. Adam ben teslim almadım kargocu almıştır dedi sıyrıldı olaydan. Bana gelen her kargoya mutlaka kendim imza atıyorum. Mutlaka sizde öyle yapın. Hatta vaktiniz varsa kargocuya bu şekilde yapmaması gerektiğini söyleyin. Yoksa aksi işlemlerde sorunu çözmek gerçekten zor oluyor.
Bu olay basit büyük suç benim güvenim ancak dediğiniz gibi daha nice ilginç olaylar var.
EFT diye bişey nerdeyse kalmadı hocam. FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) denen bişey var. 7x24 para anında hesabına geçer.
https://fast.tcmb.gov.tr/
Altta katılımcılar diye slider var. Hemen hemen bütün bankalar bu sistemde var.
Artık eft yaptım dolandrcılığı bitecek belki de son kurban siz olursunuz.
Biliyorum, Ancak şunuda biliyorsunuzudur FAST sadece belirli bir limiti var.
güvenerek böyle bir ticareti kabul ettim - tamamen hata
Hata insanlar için, kaybımız 5-6k maddi gider gelir, ancak olaylar-yaşananlar-hatalar bir ders bakalım