Sen döviz vermedin ki dolar ile hesaplansın.
Sizden 10.000 tl istemişse 10.000 tl geri vermesi lazım.
Siz arkadaşa verirken bunu söylediniz mi?
Bence 1500 lira bile teklif etmesi güzel.
Dolar bir gösterge değildir.
Ona bakarsanız bitcoin'le de hesaplanabilir.
1 ay sonra vermeyince Tabiki söyledim. oda zararımı karşılayacagını söylemişti ozamandan. enflasyonu yansıtan en gerçekçi meta gram altındır. BTC , petrol , benzin veya doğalgaz değildir.
ama bugün oda tutuyor devletin siyasal olarak uydurugu enflasyon oranıyle tüfeyle veriyor. bu adaletmi.
Bence borcunu geciktirmesinin dışında gayet iyi niyetli biriymiş üfe tüfe işlerine girip hesap kitap yapıp ödemiş
Dolar o tarihten sonra düşseydi şu an mesela 8000'e denk gelseydi 8000 öde diyecek miydiniz? Tabii ki demeyecektiniz
Dolar-altın olarak vermediyseniz bunu talep etmeniz manasız
Hocam eğer alım gücü aynı kalsaydı 10bin verdiysem ve 1 sene sonra 10bine aynı şeyleri alabiliyorsam tabiki 10bin tl isteyecektim. değer kaybetmediyse niye fazlasını isteyeyim. Sizin mantıga göre değeri düşecek olsa , Ki böyle bir dünya yok, ozaman gider bankadan çekerdi. Ben sadece paranın Alım gücü neyse onu istiyorum. güvenip 1 aylıgına verdiğimiz şey 1 sene sonra geliyor. iyilik yapıyoruz, pişman oluyoruz. bide böyle tüfe müfeden hesaplaması inanki insanın zoruna gidiyor.
Hocam ben konuya itafen rakamın boyutunu o şekilde ilettim yani öyle bir yazılmışki fabrikalar battı dükkanlar kapandı der gibi zararım var diye anlatılmış. Bu sebeple bu kadar büyük bir rakam değil diyorum. Çok yanlış bir düşünce sizinkide k bakmayın adam o kadar parayı verdiyse ya arkadaşı yada akrabasıdır tanımadığı birine kşms eparw vermez zaten..
kardeşim sende birine güvenip 1 aylıgına borç verip iyilik edersen, ve oda sözünde durmayıp sana 1 sene takarsa ozaman beni anlarsın.