sahibindende eskiden de bu tür olaylar oluyordu ama artık sistemin de satıcıyı korumamasından ötürü iyice artmaya başladı. Geçenlerde en güveneceğimiz durum olan Get ilanı ile koleksiyon ürünü sattım. Tabi get ilanı olduğundan alıcı ödemei yaptı ben de kargoya verdim tabi ardından 2 günde kargo ancak ulaştı ben de neredeyse saat saat sistemden takibini yapıyorum. Kargo teslim edildi ve ardından adam iade talebi oluşturdu. Adamı aradım ben teslim almadım diyor, kargo teslim ettik diyor. Üstüne hemen sahibindeni aramış ve ürünü ben teslim almadım demiş. Müşteri ilişkileri beni aradı iptal oldu ürün teslim almamış kargo ile geri geliyor. Baya etraf karıştı 2-3 saatlik bir koşturma sonunda baskıyla kargo firmasını arayıp ürünü geri aldılar. Yani kısaca get ilanına bile güvenilmiyor.
Kargo şirketlerinin ürünü teslim ettiğinde yerimize imza atmaya çalışması en büyük sorun. Bu tür sorunları sonradan içeriyor. Adam ben teslim almadım kargocu almıştır dedi sıyrıldı olaydan. Bana gelen her kargoya mutlaka kendim imza atıyorum. Mutlaka sizde öyle yapın. Hatta vaktiniz varsa kargocuya bu şekilde yapmaması gerektiğini söyleyin. Yoksa aksi işlemlerde sorunu çözmek gerçekten zor oluyor.