Burada net bilgi mümkün değil farkındayım ama en azından büyük oyunlar ile bizim farkımız ne onu öğrenme şansım var mı acaba? yani az önce bir oyun yükledim 1 saatte 5-6 tane ödüllü reklam izletti bana.
Tecrübelerime dayanarak yazıyorum,
Ödüllü reklam ile etkileşimi olan oyunlar (örn:idle oyunlar kasa açma oyunları vs) monetization ile birden fazla reklam şirketinin reklamlarını gösterdikleri için, ödüllü reklamlar sadece admob üzerinden gösterim almıyor dolayısıyla sıkıntı olmuyor. Ayrıca, oyunun veya uygulamanın içeriğine göre bu durum değişkenlik gösteriyor. Mesela: benim bir oyunum tamamen ödüllü reklam üzerine, yani reklam izle ödül al mantığı ile çalışıyor 2 dk da bir ödüllü reklam aktif ediyorum ve oyuncular reklam izleyerek oyunla etkileşim kuruyorlar. Extra olarak 5 farklı etkileşimden sonra geçiş reklamı çıkıyor.
Bir başka oyunumda da her level geçisinden sonra, her ölümden sonra ve anasayfaya dönünce 1 adet geçiş reklamı geliyor. Ayrıca aynı level içerisinde 1 defa ölürse yine ödüllü reklam izleyerek kaldığı yerden devam edebiliyor. (1level için 1 defa) burada sadece admob kullanıyorum ve herhangi bir kısıtlama yapmadım. Oyunun-uygulamanın içeriği de önemli bu konuda. Yani günde 1 kullanıcıya şu kadar ödüllü gösterebilirsiniz gibi birşey yok.