Son zamanlarda paylaşımlı barındırma hizmetlerinde sık sık karşılaştığımız terimlerden birisi olan CloudLinux nedir?

Bir webmaster/ yazılım geliştiricisi olarak mutlaka en az bir defa CloudLinux terimi ile karşılaşmış olmalısınız. Peki CloudLinux nedir?

CloudLinux 2009 yılında ilk sürümü yayımlanmış olan enterprise kullanıcıları hedefleyen bir işletim sistemidir. CentOS çekirdeğini kullanmakta olan CloudLinux paylaşımlı barındırma ortamları için çok daha güvenli ve performanslı bir işletim sistemi olarak değerlendirilmektedir.

Bünyesindeki bileşenlerden birisi olan CageFS ile kullanıcıları izole etmede yüksek başarı yakalayan CloudLinux, performans ve kaynak tüketimi sınırlama konularında da aynı başarıyı LVE Manager ile yakalamaktadır. Kaynak kullanımı limitleme ve kullanıcıları izole etme nitelikleri sayesinde paylaşımlı barındırma sunucularında maksimum performans, kararlılık ve güvenliği sunmaktadır. CloudLinux aynı zamanda PHP ve servis açıklarını devamlı bir şekilde yayımlanan güncellemeler, yamalar ile gidermektedir.

Paylaşımlı barındırma hizmeti alırken, barındırma sağlayıcınızın CloudLinux işletim sistemini çalıştırması, projeleriniz için en iyi performans ve güvenliği sunacaktır.

**Bu içerik tamamen Nattez ekibi tarafından hazırlanmış olup, izinsiz bir şekilde bir bölümünün veya tamamının alıntılanması, kopyalanması/çoğaltılması yasaktır.