Merhaba arkadaşlar bir konuda tecrübelerinize ihtiyacım var.
Almanya'dan birine dolar üzerinden fatura kesip ödeme alacağım. Normalde paypal ile ödeme yaptığını belirtince ben de bizim ülkede Paypal'ın kullanılamadığını ve transferwise ile ödeme yapabileceğini söyledim, kabul etti. Söylemesine söyledim ama bana dolar gönderebilmesi için ona hangi bilgiyi iletmem gerektiğiyle ilgili işin içinden çıkamadım. Transferwise'a 100 lira gönderip selfie, kimlik vs. çekip dolar bakiyesi ve TL bakiyesi oluşturdum. Dolar bakiyesine girdiğimde bana hesap bilgilerini veriyor fakat uluslararası para transferi alamayacağını, sadece Amerika içinde local para transferi yapılabileceğini söylüyor. Transferwise üyeliğim hiç yokmuş gibi Ziraat bankasında oluşturduğum dolar hesabımın IBAN ını kişiye göndersem dedim, Çekya'da yaşayan bir akrabama bunu denettirdim, dediğine göre Swift kodu vs. istiyor ve epey ek masraflar, para transferinin uzaması konuları devreye giriyor. Kişiye bana transferwise da TRY yi seçip gönder de diyemiyorum böyle bir durum da var, dolar göndermesi gerekiyor, ben de hesabıma kesilen fatura tutarında dolar girişi olmasını istiyorum doğrusu belgeyle tutarlı olsun diye.
Epey uzun oldu kusura bakmayın, bilgili arkadaşların yardımına muhtacım, Almanya'daki bir şahıstan transferwise aracılığıyla Türk hesabıma dolar nasıl alabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim, saygılar diliyorum.