Baykan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rica ederim hocam ne demek, bilgi paylaşınca güzel

Önceki postunuzda müşterilerime hizmet vereceğim demişsiniz. VDSL ile verim alamazsınız. Basitçe bizim yapımızdaki sorunları anlatayım daha rahat oturur.

Merkezde 100mbps metro var. Dışardan vpnle bize gelen kullanıcılar 24mbps vdsl kullandığı için işlemlerin yavaşlığından şikayet ediyorlar. Anlık olarak yaptığım kontrollerde aynı lokasyondan 3 yada 4 kullanıcı file servera birşey atmaya çalıştığında göle su geliyor ama gelene kadarda kurbağanın gözü çıkıyor. Burdaki uzak lokasyon sizin sistem odanız olacak. Müşteriler sürekli bağlantı sorunu yaşayacaktır. En azından 40mbps metro alabilirsiniz.

Bu kadar yatırım yapıp vdsl kullanılmaz hocam, verimsiz olur.

dell r740r 512gb ram 24core x2 cpu yaklaşık 9k dolar, datadomain 6300 yaklaşık 28k dolar. Storage fiyatları ne durumda hatırlamıyorum. Gerçi confige göre değişir ama oda 15-20k dolar arası tutacaktır. Daha bunların supportları var, firewall ın lisansı var, 2 yılda bir upslerin aküleri var. Yazılımların lisansları var. Var oğlu var

Test için bir sunucu alıp vmware ve veeam trialleriyle bilindik bir datacenterda host edebilirsiniz. En azından bir ay dener fikir edinirsiniz. ilk yatırım maliyetiniz büyük oranda azalacaktır.
Yok ben datacenterda barınsın istemiyorum diyorsanız bu kadar masrafa girmeden hpnin yada dell in tower kasa sunucuları var. 6-7 bin civarında. Onlardan alıp iş yerinize konumlandırın bir deneyin. Güvenli olmaz, verimli olmaz ama en azından hem fikriniz olur, olmazsa da zararınız az olur.
tekrardan teşekkür ederim hocam.