Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlamayında Google reklamlar pesıne düşemeyecegını helekı yurtdışında olan avukatlık tahsılat bırımını tiye almam cunku vergi vbenzeri olayında kayda alınmayan hiçbirşeyin ödemesı yapmam bahsedılen linkte okudum arkadaş 2019 da kayıt olmuş cevaplamalar vbenzerı mesaj sayısından rütbesi yukselmıs eskıden Google’de destek olununca forumda yıldızın yukselırdı burdakıde o hesaba gelmıs bana gelıp Türkiye’de Google için borç gelmesi için digital olarak hizmetının tam vermesi gerekıcek yoksa birsey yapamaz borçlandırıp reklamı veya sıstemı kapatıp ödeme yapıncada açmıyorlarsa kusura bakılmasın haciz veya vbenzeri işlem ücreti alamazlar bunu turkıyede yapamazlar
Varsayımlarla olmaz hocam buradaki en ufak yanlış bir yönlendirme insanları yanlış yola sokabilir. Google Türkiyede temsilciliği olmadan önce bu tür hukuki yollara başvuruyorddu, uzun süre önce Türkiyede resmi olarak temsilcilik açması ve vergi vermeyi kabul etmesi ile ülkemizdede vergi mükellefi sınıfına girdi. Ülkemizdeki tüm vergi mükellefleri vergi vermek ile yükümlü ve haliyle her hizmetide faturalandırmakla yükümlü google'ın size verdiği 50-500tl lik esnek hesabını yani "eşik" kullanıldıktan sonraki ayın 5 de bu kısım artık faturalandırılıyor ödeme almayıncada aynı kredi, fatura ödemelerindeki aksaklıklarda firmaların ve bankanın size belirli bir süre tanıdığı ve sürekli aradığı, mesaj attığı gibi maillerle bu durumu size belirtiyor sonuç itibariyle ödeme yapmazsanızda size akabinde icraa takibi başlatabiliyor. Şimdi bazı arkadaşlar ben yaptım bende sorun yok diyebiliyor umarım gelmez ancak bu konuda başı çok yanan olabiliyor. Eşikli Türkiye veya Yurt dışı hesaplar açanlara neden gelmiyor diyen olacaktır sanal kartınız, telefon numaranız, ad soyad veya mail adresiniz size ait olmayınca haliyle muhattab bulamıyorlar ancak bu saydıklarım ve belkide başka faktörlerden size erişebilecekleri bir kanal varsa buradan size ulaşıp gerekli takibi başlatıyorlar.

Genel olarak google'a borç takmak sektörde iş yapanlar için intihar etmekle aynı şey bence tabi bu kişinin kendi tercihidir, uzakta aramaya gerek yok kategoride parasını ödediği halde çoklu hesap kullandığı için ads kullanamayanlar var bir yerden sonra adamın parası var ama reklam çıkamıyor haliyle para kazanamıyor ne yaparsa yapsın hesap askıdan çıkmıyor yeni hesap zaten oluşturamıyor.

Kısacası konuyu açan arkadaşada demek istediğim olayın vicdani boyutu tamamen kişiyi ilgilendirir, hukuki boyutu da yakalanabildiğin yere kadar ancak işin ucunda bir daha reklam hesabı kullanamamak yada bunun için bir okadar para dökmek var bilginiz olsun