Selamlar arkadaşlar...
Youtube iframe kodunun sitemde paylaşılması ile hakkımda bir telif hakkı şikayeti başladı, bununla ilgili bilişim avukatı arkadaşlar veya benzer durumu yaşayanlar akıl verirse sevinirim.

Kendime ait bir sosyal ağ sitem var. Sıfırdan kendim php öğrenmek için kodladım ve aynı zamanda da beta olarak yayına aldım 3-4 yıldır hâlâ geliştiriyorum. Eş dost çevreye de duyurmuştum, herkes kendince destek olmak için hesaplar açıp paylaşım yapmıştı. Birçok kullanıcı adı kapıldı vs..

Sorun şu ki üyelerden birisi de şarkı sözleri diye bir hesap açıp iframe koduyla youtube'dan şarkı eklemiş. Altına da sözlerini de paylaşmış yaklaşık 2-3 yıl önce. O kişiyi de bulamıyorum, malesef IP adresi vs. kaydetmeyi akıl edememiştim o zamanlar. Dedim ya acemiyim.

Geçen ağustos ayında da ifadeye çağrılırken öğrendim ben bunu. İfademi verdim, paylaşan ben değilim ve iframe paylaşmak da yasak değil dedim. Savcılık da ifademi kabul etmişti ve konu kapanmıştı. Ama karşı taraf karara itiraz etmiş ve "fikri mülkiyet" olarak yeniden şikayette bulunmuş. Savcı da bu sefer uzlaştırmacıya devretmiş. Ve benden 10bin civarı bir para istiyorlar. Birçok kişiye bu şekilde toplu şikayette bulunmuşlar. Nedense büyük sitelere değil de hep küçük sitelere saldırmışlar.

7 aydır işsizim indirim yapın bari, 3bin anca bulup veririm dedim ama kabul etmediler. 10bin'e yakın bir teklif verin diyorlar. Bazı arkadaşlar 5bin teklif etmiş kabul etmemişler.

Uzlaşmayıp mahkemeye gitsem ve kaybetsem yine 10bin'den fazla ödemem gerekirmiş, mahkeme ücreti avukat ücretleri vs... Normalde mahkemeyi kazanmam gerek ama işte birçok kişi internet ile ilgili kanunların yetersiz olduğunu ve mahkemeye durumun anlatılamayacağını, büyük ihtimalle ya karşı tarafın kazanacağını ya da 5 yıllık bir erteleme ve masrafları karşılamam karşılığında (yine 10-15bin civarı) konunun kapanacağını söylüyorlar. Yani mahkemeyi kazanmam dışında her halukarda cebimden para gidecek gibi. Sizce ne yapmalıyım bu durumda?