Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Merhaba arkadaşlar sorunum özetle şudur: vds kiraladım ve hosting firmasının ücretsiz panel kurulumu seçenekleri arasında bulunan centos web paneli kurdurdum. Ama sunucuya domain yönlendiremiyorum. Sistem hatası diyor domaine dns girip kaydettiğim zaman.
Biraz daha detaylandıracak olursam:
Odeawebden kiraladığım vds hizmetinde
hostname: server.desttek.com
ns1: ns1.desttek.com
ns2: ns2.desttek.com
şeklinde bilgileri girdim. Sunucumu hazırlayıp centos web panel kurup teslim ettiler. User accounttan desttek.com için yeni account oluşturup isimtescilde kayıtlı olan domainim için de nameserver kısmına server.desttek.com ve ip adresim olan 213.238.181.62 şeklinde doldurup kaydettim. Daha sonra dns yönetimi kısmına da
ns1.desttek.com, ns2.desttek.com girip kaydet dedim ama servis hatası dedi ve işlem gerçekleşmedi.
Daha sonra cwp'den dns functions altındaki Edit Nameserver IPs kısmına da nsleri ve ipleri yazıp kaydettim. Sonra isimtescilden tekrar dns girmeye çalıştım ama yine servis hatası dedi ve işlemi yapmadı?
Neyi yanlış yapıyorum? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
.
Merhaba,
İsimtescil üzerinden "Özel nameserver oluşturma" alanından ns1.desttek.com nameserver adresi oluşturup 213.238.181.62 yönlendirme yapınız. Aynı işlemi ns2.desttek.com içinde yapınız. Özel nameserver oluşturduktan sonra normal şekilde nameserver yönlendirmesi yapabilirsiniz.
Saygılarımızla,
Hosting Dünyam İnternet Hizmetleri