Firmanız ICANN onaylı bir yazman olduğunda, yıllık domain başına 0,18 dolar ödüyorsunuz. Yani ana sağlayıcı olarak domaini 1 dolardan satsanız bile kar edersiniz.
Reseller olarak hizmet aldığınız bazı ana sağlayıcılar toplu ödeme yapılması durumunda büyük indirimler sağlıyorlar. Örneğin ana sağlayıcıya 50 bin dolar ödeme yaptınız, size domain başına
3 dolar fiyat verildi. Bu durumda çoğu firma ismini duyurmak ve müşteri kitlesi elde etmek amacıyla domainlerini 1 dolardan satıyor. Elbette bir miktar zarar ediyorsunuz ama "reklam ve pazarlama" hiç bir zaman bedavaya gelmez. Basit hesapla, 50 bin bakiye ile 1 dolardan satış yaptınız. 2 dolar domain başına zarar ettiniz. Sattığınız toplam 16.500 domain için zararınız 33 bin dolar. 1 yıl sonra ana sağlayıcı ile sözleşmeniz devam ederken, hesabınızdaki mevcut domainlerin yenilenmesi için müşteriye piyasanın altında tane başına 6 dolar fiyat verdiniz. Domain başına 3 dolar kazanacaksınız, toplamda 49.500 dolar eder. Sonuç, 1 yıl sonra 50 bin dolarlık yatırımın getirisi size + 16,500 dolar olacak. Fiyatı düşük tutmanıza rağmen bu kar miktarı elbette azalabilir. Örneğin başka bir firma "elinizdeki domaini bize transfer edin sadece $1" biçiminde bir kampanya ile müşterilerinizi çalabilir. %40 müşteri kaybettiniz diyelim. Yine kar edersiniz. Domain işinde zarar eden ve kazıklanan daima müşteridir
hocam ya çok teşekkür ederim.. Buz gibi oldum öğrendikten sonra çok teşekkür ederim açıklama için kaç gündür aradım her yerde bulamadım.