Borsa ile ilgili okuduğunuz kitapları unutun ! Yıllardır işlem yapıyorum piyasalarda.Kripto varlıklar manipulatif,spakületif ve kırılgandır.Balina her piyasada vardır.Gamestop olayında olduğu gibi bir hissenin yüklü miktarda alımı veya açığa satış yöntemi ile satılması sonrası,sığ olan hisse o işlemleri yapanların yani balinaların istediği yere gider.Parçalı alış & satış mantıklı olabilir.Kripto paralarda analiz önemli mi tartışılır.
Kripto para borsasının manipilasyona açık olduğunda hem fikirim, denetlemeye tabi legal borsalarda yasaktır ama kripto para piyasasında elon muskın tek twitine bakar. Spekülatörler ise her borsada vardır ve bu zaten yasak da değildir, bunda bi sorun yok. Fakat sadece iddia edilen gibi balinaların ufak yatırımcıları tuzağa düşürmek gibi dertleri olduğunu düşünmüyorum
Borsa ile kripto borsası farklıdır. İkisi hemen hemen aynı değil. Ve maalesef balinalar var 😄
Balinaların varlığını inkar etmiyorum sadece düşünülenin aksine her dakika küçük yatırımcıyı tuzağa düşürmek için plan yaptıklarını düşünmüyorum. Yani bizim işlemlerimizi etkilediklerini düşünmüyorum