ByHicKimse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kardeşim öncelikle canını hiçbirşeye sıkma sen kendini geliştirmeye ne olursa olsun devam et moralini düşürmeyin hiçbir şey, profilimdeki wpden yaz bana kardeşim wp tarafında ufak tefek yapılacak işlerim var yapalım birlikte.
Teşekkürler hocam

JackBlack adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üzülüyorum ki... Bu ülkenin gençlerini, bu umutsuzluğa sevk edenler için her şey güllük gülistanlık.
Kıymetli kardeşim ümitsizliğe kapılma. Unutma; gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki andır. Her karanlığın ardından aydınlık gelir; her gecenin ardından güneş doğar.
Şükür... Bugüne şükür, her güne şükür. Nefes aldığın her dakika için şükür. Her şeyin başı sağlık.

Sana naçizhane tavsiyem; copy past'ten ziyade, tasarım ve yazılım alanında kendini geliştirmeye bak.
BTK akademinin ücretsiz eğitimleri var onları izleyebilir, yabancı kaynaklardan dersler/videolar ile kendine yatırım yapabilirsin.
Her şey çaba ile başlıyor. Heves, çaba ve mutluluk. Tevekkül...
BTKyı biliyorum hocam bakıyorum ismek kursları falanda var ama siyasete girmeye gerek yoktu.

MSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kafan dağılsın bende kendi hikayemi anlatayım. Öncelikle kendimden bahsediyim kısaca. Bilgisayar mühendisiyim, Aileden maddi durumum hep iyi oldu, hiç yokluk görmedim çok şükür, sonra lise 3 te babamla zıtlaşınca saçma birşeyden "benim paramla" başlayan bir cümle söyledi. o günden beridir kuruş almadım. iyiki de o cümleyi bana etmiş ama. lise 3'te beni kendime getiren bu cümleyi duydugumda son 1 sene it gibi çalıştım. ayaklarımın üstünde durdum bilg müh kazandım. Burada üniversitede bile para almadım yalvar yakar tutusturdular yine almadım, inat etmiştim bir kere takıntılıyımdır dürüstlüğe şeffaflığa ve kullanılan kelimelere. affetme özelliğim yok babamda olsa. neyse üniversite arkadaslarımla 11 12 ye kadar dolaşır, eksiksiz 3-4 e kadar da kod yazardım Web ve mobil yazılım öğrenip dışarılara iş yaptım. Kendimi geliştirdim kimseye muhtaç olmayı bırak üniversite 1 de yani 1 sene de bmw almıştım. Sonra işlerim iyi giderken fazla ukala ve aileden kopuk bir hayatım oldu, kız işleri gönül işleri derken o yaşta 400 bin tl yedim borsa da. karı kıza da yar olmadı, saçma yere borsaya girdim gitti. Akabinde r10 da da iş yapmış olan, adsense üzerine çalışan firmaya android developer olarak girdim. (firma adını vermeyeyim ama yönetimden Coşkun bey bile sordu tanıyormusun diye, maaş dekontlarımı ilettim kanıt olarak.) herneyse buraya başladıgımda gönül işleri ve borsa beni bitirmişti. burada android işi yaparken ek olarak SEO ve Adsense ogrendim. sonrasında o firmada kurdugum 30 40 siteden 10 tanesi hala gelir getiren sitelerden, kalan ömrüm boyunca o zaman bile her ay bana min +10k para bıraktı adsense ile. sürekli denemeler ve siteler açarak total domain sayımı 700 e çıkarmıştım 2 sene önce. bununla beraber sitelerimde 700 domain üzerinde aklınıza gelebilecek herşeyi denedim, içerik backlink hız vs vs vs. bu sayede kimseden tek bir satır bilgi almadan, kendim kazıyarak işin mantıgını çok ürün üzerinde deneyerek buldum anladım. daha sonra çalştığım firmanın işleri r10 da kötü gidince, bana gerek olmadığını söylediler ve ayrıldım. sonrada . Bir süre yurtdışında bir süre türkiyede yaşıyoruz geçiyor ailece. bu arada daha önce çalıştığım firma r10 da da bayagı bilinen bir firmaydı, androidçi olarak başladığım yolda adsense'çi olduk kısacası. Bu olay çok uzun ama bende msaitken hikayemi anlatmak istedim, şuan r10'dakiler hariç 1200 siteyi yönetiyor şirketim ajanslarla beraber taşeron şekilde. Az çok seninle aynı zamanlarda, tamamen sıfır iken babama rest çekip kendim kazanmaya başlayarak şükür ki bugüne geldik iyi kötü. Arkamda kaç aileye yardım ettiğimi, kaç kişiye dokunduğumu Allah şahit tahmin bile edemezsin, kazandıgımın zekatını hep veririm, belkide bu yüzden işlerim rast gitti liseden beri.

Buradan çıkan sonuç? o yaşta sıfır dış kaynak ile kendimi geliştirdim, ama işin sırasını bildim, lise 3 te gidip bilgisayara saldırmadım, o zaman önce derslerime, sonra bilgisayara yazılıma saldırdım. bu cümle bile aslında içinde umut vermeli seni yönlendirebilmeli. Ne mi? işin sırasını bilmek hayatta en dikkat ettiğim şey. sıfırdan ileriye misal 5 adım atmam gerekiyorsa, varımı yogumu ilk adımıma adarım. daha çerçevesi kalın, daha kısıtlı yakın tarihli hedefler ile ilerlerim. Misal evlendim amaçtı, 2 yıl sonra çocuktu gibi gibi hep kendime bir sonraki hedefi koydum.

Sen ne yapabilirsin? konuda bir arkadaş çok güzel yazmış, yaş 30 olmadan vasıfsız olmazsın diye. Aslında hiç bu açıdan düşünmemiştim çok hoşuma gitti. tabiki 30 a kadar yolunu çizmiş olman çok güzel ama herşey bitmiş değil. heleki yeni askere gidiyosun senin için daha çok çok erken. Memleketin %90'ı askerden önce işsiz ve umutsuz olarak gidiyor. bu konuda yalnız olmadıgını bil, bana dediğime güven. döndüğünde fırsatların seni bulmasına izin ver, bu şu demek, ilk adımın para ise, az da olsa kazan kendini ayakta tut, ikinci hedef maaşını arttırmak , o zaman ek işler ogren web de yada baska bir ticari fikirde, onu yap maasın sana yetsin, onu da yaptın mı sosyal ortam yarat kendine bir bayan hanım bul ailen sayacagın kişiyi tamamlamaya bak, sonrası çocuktur, evdir arabadır bu şekilde step step hayat akıp gidecektir. Benim örneğim gibi sıfırdan baslayıp kendi yolunu cizebilirsin, android baslayıp adsense'ci olmam gibi, seninde daha ileride basına neler geleceğni bilemezsin. Ama sadece buna şans ver. sadece oturma evinde, kuru kuru geçirme zamanını. Şuna çok inanırım çünkü, şansının bile dönmesi için, senin şansına yardım etmen gerek, onun doğmasına fırsat vermen gerek. O yüzden çok gençsin, silahla sıksam falan sakın, bu dünyada kaybedersen öbür dünyada da çoktan kaybetmiş olacaksın, burada kaybetsen bile* dik şekilde onurlu ve şerefli git. Allah'ın verdiğini Allah'tan başkası alamaz. sen sadece kendine kısa vadeli işine yarayacak hayatını kolaylaştıracak hedefler koy.

Benimde çocuğum var, ailem var. o yüzden etkilendim. bayağı uzun oldu. illa ki sıkılacaksınız okurken ama en azından şansınıza şans tanımanız gerektiğine inanıp birşeyler yaparken bekleyin hayatın size sunacaklarını.

Saat çok geç olmuş yazılar tek göz yazıldı. : )

bu güzel yazın içinde senden 5 ay ödeme almayacağım, hatırladım seni müşterimsin sende. ufak bir gece talihi : )
şükürler olsun birisi için ölmeden bir işe yaradım. Ve yazınız için çok teşekkürler tekrar tekrar okuyacağım bir yazı olmuş

gorevburada adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vasıfsız insan yoktur vasıf almak istemeyen insan vardır , xaki den logoyu , udemy den bannerı öğren . Bir sürü platform var vasıfsız değilsin vasıf almak istemiyorsun
Gerek BTK gerek ismek'ten kurslara bakıyorum henüz ismekte istediğim kurs açılmadı farklı kurslara bakıyorum.

obisa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
açık konuşmam gerekirse piskolağa gidin piskolojiniz bozulmuş daha bu yaşta geçmiş olsun
Yok hocam şükür bir o konuda iyiyim

Birtanowski adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim Bir Evi Tuğla Tuğla Örerler. Yol Yürüdükçe Mesafe Katedersin. Hiç Bir Şey Bir Anda Olmaz Bu Sebeple Disiplinli Bir Şekilde Wordpress Eğitimine Devam Et. Askere Mutlaka Gitmelisin Orada Düşünecek Çok Zamanın Olacak. Askerden Dönünce ALLAH Bir Kapı Açar. Dualarımız Seninle
işte ben o sabırsız mütaahit oluyorum hocam

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elinde bir tablet, youtube da milyon tane dil eğitim videosu var.
Copy paste işleri peşinde koşmak yerine, vasıfsız wordpress işleri peşinde koşmak yerine, sosyal medyada gezinmek yerine günde 3 saat dil öğrenimi için vakit harcasan bedavadan 2 senede 1 dil öğrenirsin.
Sen vasıf kazanmak için hiç bir şey yapmadığın, kendini eğitecek disiplinli hayatı sürdüremediğin için bugünkü durumdasın.
Senin şahsında tüm ergen ve genç arkadaşlara söylüyorum.
Hala gençsin, hiç bir şey için geç değil. Kundakta senden süt bekleyen bebeğin yok.
Sadece kendinden mesulsün.
Askerliğini bitir. Dönünce de hem çalışıp hem kendini geliştirmeye devam et.

Netflix'te geçirdiğiniz, online oyunlarda geçirdiğiniz, sosyal medyada geçirdiğiniz süreyi ölçün.
Ve bu sürenin yarısını yabancı dil öğrenmek için, yeni vasıflar elde etmek için kendinizi eğitmek için harcayın.

Yoksa çok zor ve başarısız bir hayat yaşayacaksınız...
netflix sosyal medya falan vakit geçirmiyorum hocam bir süre sonra sıkılıyorum birşey yaparken hep ben nasıl yapim kafasına girdiğim için sürekli bu durumda oluyorum

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arkadaşın dediği de doğru.
Mesajın sonlarında askerde yapabileceğin şeyler söylemişsin.
Hemen bir psikoloğa gitmeni öneririm.
Depreyon başlamış.
Bu halde askere gidilmez, askerde psikolojik ve fiziksel stres artar.
Kaldıramazsın bu psikoloji ile.
En kısa sürede profesyonel yardım alman lazım beyin kimyan bozulmaya başlamış.
Elinde bir tabletin var bunu bir nimet olarak görmüyorsun, tamir parasını veremediğin cihaz için üzülüyorsun.
Hayatı zifiri kara görmeye başlamışsın elindeki imkanları güzellikleri görmez olmuşsun.
Bu açıkça depresyondur, hemen profesyonel yardım alman lazım.
elimde olan tablet bayağı bir eski hocam ve bir arkadaştan aldım geri vereceğim satmayı denedim olmadı

Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlarımızın genel sorunu şu : dünden beri 12 saat geçti. bunun 6 saatini uyku 2 saati temel ihtiyaçlarına ayırmış olsaydı kalan 4 saatte 1 ingilizce konusu bitirir üzerine alıştırma yapardı. yada bir yazılım dilinin temelini öğrenir araştırmasını yapardı. Ama bunları yapmak yerine hep dert yanıyorlar.
Kız arkadaşım 4 ay gece gündüz dil öğrendi ve hop iş buldu. Şuan 3 yılı olacak ve aldığı maaş çoğu arkadaşıma ve bana göre yüksekte. VE sebebi 4 aylık ingilizce eğitimi.( kendi imkanları + kurs ile)

Ben henüz 1.5 yıllık mühendislik tecrübem var. Ama cvme koyacak o kadar farklı alanda bilgi sahibiyim ki bunları dinlemek ve bakış açımla sorunları çözmem için tercih ettiler. İş bulma sürecim askerlik sonrası 1,5 ay ( 15 gün tatil yaptım yani 1 ay sürdü ve iş tecrübem yoktu). Ve yine ortalama mühendislerin üstünde kazanıyoruz çok şükür. Velhasıl amacım kendimi övmek vs. değil. Sadece süreci ve durumu anlattım. Yaptığım ise : hiç söylenecek vaktim yoktu hep koşuşturdum çabaladım. Ağlanıp sızlanacak dert yanacak zamanımda yoktu. O sürede de çalıştım koşuşturdum. Evet zorlandık strese girdik ama PES etmediğimiz sürece yolumuz önümüz açık. Umarım bunu okuyan arkadaşlarımız bir an önce faaliyete geçer. Elimizden geleni yapalım. Kapılar bize açılacak zaten.
yazılım dili üzerine uğraşıyorum hocam bende olan sıkıntı sürekli olarak yapamama gibi düşüncesindeyim

fratsenturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Askere gitmemişsin kendine vasifsizim diyorsun ben 23 yaşindayim ve 22 yaşinda yani 1 sene önce bir vasifa dahil oldum bundan önce bende hep senin gibiydim duraği olmayan farklı iş modelleri vs vs vs ama hiç pes etmedim.
pes etmeme kısmında o kadar tecrübeli,kindar,hırslıyım ki boynuma dövmesini yaptirdim.
bundan 6 ay önce işlerim çok kötüydü çok eksideydim senin gibi düşünüyordum
kendimi atip kurtulayim tarzinda ama şunu düşündüm "ee sonra elime ne geçecek?"
hayat çok güzel çok güzel tolga kardeşim, inişlerin çıkışların olacak her daim bunlari kafana takmayip dümdüz hedeflerine koş
İnsan beybi kötüye odaklandim mi bırakmıyor gerçekten
farzetki otobandasin ve arabalar vizir vizir geçiyor o arabalari hangisi aklında kalıyor? hanigisini tutuyorsun?
hiçbiri değil mi? kötü düşüncelerde böyle işte aslında o otobandaki arablar gibi aslında sürekli değişiyor ve sen sakinliğini koruyup iyiyi düşününce hepsi yavaşliyor iyiye daha iyi odaklaniyorsun
kendi kendini çıkmaza sokma kardeşim unutma senden iyisi yok
belki de çok fazla kafama takıyorum bir şeyleri hocam gamsız olsam böyle olmaz belki