Aras kargo ile çalışıyoruz. %20 şu anda iade oranı. Sizin işlerinizde ciddi derecede düşüş varmı? İşlerimiz 10 da 1 e düştü
Hocam pazaryerlerine 1 yıldır dükkanları hazırladım ürün listelemedim. Web sitemize alıştırmaya çalışıyorum insanları. Reklamlar ile sipariş topluyoruz çok şükür, sektör imzamda mevcut zaten görürsünüz.
E-ticarette durgunluk dönemindeyiz, özellikle bizim sektör marttan önce böyle durgun gidecektir. Anca ayakta duruyoruz o da yurtdışı satışları sayesinde.
Yurtdışı olmasa inancın olsun e-ticaret yapmam çünkü bizim insanımız e-ticaretin E'sinden anlamıyor. Yurtiçi ve Yurtdışı olmak üzere %60 müşteri oranım göçmen kesim ülke vatandaşı değiller.
İnancın olsun bu hor görülen insanlar o kadar mülayim ki. Kargolarını teslim almama oranları neredeyse sıfır.
Gel gelelim bizim insanlarımız. Şu egoları insanı mahfediyor. Sabahtan bu yana onlarca sipariş toplamam gereken yerde full kargo mesaisi yaptım. Çileden çıkacak duruma geldim.
Adama malı satmışım, bak kardeşim kapıda ödemeye temkinli yaklaşıyoruz, ürünün capcanlı videosu burada. Ürüne okey veriyorsan sana ürünü gönderirim ama ufak bir şartla. Kargo her ne sebepten ötürü teslim edilmezse sana gidip şubeden alacak mısın? Evet alacağım.
Az önce biri ile görüştüm şubeden alması için rica ettim adam hiç oralı değil umurunda değil. Git parası gel parası fatura iptali harcadığım efor harcadığım iş gücü.
Yahu ürünü al kardeşim teslim al beğenmedim de geri gönder baş göz üstüne. Müşteri memnuniyeti önemli benim için. Ama hiç umursamaz davranman insana koyuyor be abicim.
Velhasıl kelam sektörünüz ne bilmiyorum fakat işler bizde de düştü bayağı hocam. 10/1 oranda değil de 10/3 10/4 civarlarında seyir ediyor.