Kripto Para haramdır. Altın Borsa Döviz Haram Değildir. Bir insan haram işlerse ama onun haram olduğunu inkar etmezse sadece haramın günahını çeker ama bir insan haram olan bir şeye haram değildir derse kafir olur.

gelelim böyle bir başlıkların açılmasına. diyanet işlerinin açıklaması var.google da kripto para harammı diye dolu haber,soru-cevap,içerik bilgileri varken. hangi foruma olursa olsun böyle başlıkların açılması fitneye sebep olur. kripto para kullanan insanı günaha sokarsın,hakaret ederse sanada yazılır o günah.keza küfür ederse,keza haramı inkar ederse o günah sanada yazılır.

tasavvuf eğitimi almış hala almakta olan biriyim. doğruları söylemek benim vazifem.sizi uyarmazsam ahirette bildiğin halde neden söylemedin diye yakama yapışırsınız. ve hadisi şeriffler aynen böyle anlatır. ahirette arkadaş arkadaşın boğazına yakasına sarılacak.beni niye uyarmadın,bildiğin halde bana neden söylemedin diyecekmiş.

kimseyi yargılamıyorum sadece konuya hakim olduğum için söyledim. imam değilim. siyasi konuların açılması nasıl doğrud eğilse böyle konuların açılmasınıda doğru bulmuyorum.

merak eden diyanet in sayfasına girer orada herşeyin cevabı var. googleda da var.