Ben İngilizce öğrenirken sınıfımdaki herkes benden iyi durumdaydı. Onları anlamıyordum ve evde benden başka İngilizce öğrenmeye çalışan hiç kimse yoktu, yani konuşabileceğim insan yoktu açıkçası. Ben içimden konuşmaya başlamıştım. Çok yardımı olmuştu. Bir şeyi düşünürken cümleleri İngilizce kurmaya çalış. Ya da aklına bir şey geldi diyelim, onu İngilizcede de söylemeye çalış sonradan. Fikir garip geliyor düşününce ama beni çok geliştirmişti. İlk başta dil bilgisine ve kelimelere çalışman gerekiyor, bunu aksatmamalısın. Haftada bir gün 2 saat çalışmaktansa 4 gün yarımşar saat çalışmalısın. Azar azar ama sık çalışmak daha mantıklı, yoksa haftanın başında çalıştığın 2 saatlik konuyu hafta içinde unutursun.
Film izlemeye başladığında İngilizce dublaja İngilizce altyazıyla başla. Başlarda çok zorlanırsın hatta hiç bir şey anlamayabilirsin. Dikkatli dinlersen ve film izlemeyi bırakmazsan yavaş yavaş anlamaya başlarsın. Filmler çok zor gelirse youtube izleyebilirsin. Youtube videolarını anlamak her zaman daha kolay oluyor bence.