Ticaret puanı yüksek olan ticaretin seyrini belirler. Bu aslında R10'da "yazılı olmayan kural" niteliğindedir.
Örneğin benim 106 / %100 ticaretim var, alışveriş yapacağım kişinin 213 / %100 ticareti varsa, önce para mı iş mi sorusunun cevabını o verir.
Ben şahsen 0 ticareti olan biri ile önce para gönderilmek üzere alışveriş yapmam. Kaldı ki 5 ticaret puanı olmayan zaten sosyal medya hesabı, sayfa, grup vs. satamaz bu yazılı kuraldır.
Şöyle de bir şey var; ne ticaret puanı olanlar gördük milleti soyup soğana çevirdiler, tek güvence ticaret puanı mı değil tabi ama yine de önemli bir unsur.
Birde naçizane önerim ticaret puanının sayısından çok içeriğine de bakın, okuyun.
"Alışveriş yapıldı.", "Domain alındı.", "Başarılı ticaret.", "Ticaret yapıldı." gibi ticaret puanlarından ziyade, "İşinin ehli, on numara insan, teşekkürler.", "Anında ödeme yaptı, çok iyi biri, sağ olsun.", "3 gün içinde teslim dedi, 1 günde teslim etti, teşekkür ederim." gibi cana yakın yorumların da ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum.