bayburt16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok basit o meslek grubu kafalarına göre her şeyi helal haram diye ayırırken kendilerine gelince devletten aldığı paranın helalliğini sorgulamıyor. birçok hadis vardır 1 kuruş haram karışsa o para haramdır.
yukarıda bir arakadaş yazmış bahis sitelerinden alınan vergiler vs..


bitcoine haram diyen tayfa ne arsa alıp satsın ne ev alıp kiraya versin ne de galericilik yapıp bugun 5 e aldığı arabayı 6 ya satsın. hepsi haram o zaman işinize geliyorsa.

dipnot: bu videoda konuşan arkadaş da amerikan youtube sitesinde video yayınlayıp, haram amerikan parası kazanmasın.
Ben videoyu izlemedim. Ne dediği de çok umrumda değil. Benim takıldığım nokta bir meslek grubunu hedef almasıdır arkadaşın. İmam bir kamu görevlisi diyanetin ona verdiği görevi yapar. Özünde vicdani bir konudur o ayrı mesele. Sizin demenize göre her kamu görevlisi haram üzerinden maaş alıyor. Devletin verdiği destek haram. Devletin içine girdiği her mevzu haram.( Hani devlet şans oyunundan vergi alıyor ya ) . İmam fetva veremez. Yetkisi yoktur. Onun mercisi farklıdır. 1 doktor hastasının ölümüne sebebiyet verince her doktor suçludur katildir diyemezsek aynı şekilde diğer meslek grupları icindeki çürükler de o meslek grubunun da komple çürük olduğu anlamına gelmez. Söylediklerine kulak asmazsin olur biter bu meslek grubunun. Olayı senin maaşını ben ödüyorum a getiremezsin.