AdsMan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Silinen konu ile alakalı söylediğinizi anlamadım. Kimin konusu ? içeriği nedir ?
Forumdan 1 arkadaşımız bir gönderi açmıştı. Web sitelerini yoruma yazıyordunuz. 45 dakika içinde hatta 20 dakika da Google de mesela 90. Sıradan ilk 2 sayfa içerisine getiriyordu. Milletin gözü önünde kanıtlamıştı bunu. Ancak tabiki konu silindi.

Keras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Etiketlediğin üyelerden biri forumdaki yakın arkadaşlarımdan biri.

Organik hit SEO açısından işe yaramaz. Farklı kullanım alanları için uygulanırsa nasıl sonuç alınır onu bilemem. Örneğin eskiden toplist yöntemi diye bir şey vardı SEO'da. Son yıllarda artık pek rağbet kalmadı, çünkü artık SEO sadece backlink sayısından ibaret değil. Bu yöntem de şöyleydi. Siteni toplistlere ekliyordun, bu toplistler PageRank kavramı varken yüksek PR'liydi ve Google da direkt PageRank'e bakıyordu. Sonra aynı organik hit satın alır gibi film, xyz tarzı çok yüksek hitli siteler bulup toplist kodlarının olduğu sayfadan iframe açtırıp toplist kodlarına hit gönderiyordun. Haliyle tüm toplistlerde anasayfaya çıkıp kafaya oturduğun için, hepsinin, yani Türkiye'nin en kaliteli sitelerinin footer backlinki verdiği toplistlerin anasayfasının en tepesinden backlink alıyordun. Devasa yararlı bir yöntemdi.

Şu anki hit satışlarında da böyle bir manipüle tekniği geliştirilerek, müşteri bu doğrultuda hizmet alırsa işe yarar. Neden yaramasın? Ama adam Google'da anahtar kelimede yükseleceğim diye kendi sitesine - kendi kelimesine organik hit alırsa bundan zarar bile görür. Hiçbir yararı olmaz evet tamamen çöp. Sözümün arkasındayım, SEO'dan gram anlayan da katılır.

Diğer arkadaşları tanımam, @fatii; okuduğunda yazdıklarıma gocunmayacaktır. Çünkü doğru olmadığına inanmadığım bir şeyi bilmeden söylemeyeceğimi bilir.

Bir fikrin varsa, alıntılarsan tartışırız.

İyi geceler.
Ufak bir soru sormak istiyorum hocam.

Zararlı olduğunu belirttiğiniz için yazıyorum hocam.
Ufak bir soru soracağım. Şimdi benim 1 tane anahtar kelimem olsun.
Adı “deneme” ben bu anahtar kelime de çalışma yapıyorum ama bir türlü ilk 10 da ki kişileri geçemiyorum.
Şimdi elimde ki Hit botu ile 100 VDS ye kurup ilk 10 daki tüm siteler tıklatma yapsam.

Sizin açıklamanıza göre bu 10 sitede ki her site bir düşüş yaşayacak geride olanlar ise öne geçecektir.

Zararlı olarak tabiriniz aynı bu şekilde değil mi ?

Not: tartışmak için değil sadece soru sormak için yazıyorum