neden gerileyim hocam gerilecek ne var bunda?
sadece düşünün ve araştırın neden "-" ile ve kk şeklinde tekrarlı harflerle başlayan domainler boşta ve satış hacimleri yok?
benim anlattığım şeyin ayrıca seo ile ilgisi yok ikisi farklı kavramlar. biri içerikle ilgili detay diğeri teknik bir detay yıllarca iç içe geçirip durdular.
buradaki konu şu aslında;
-bütçeniz vardır seo çalışması yaptırırsın, reklam çıkarsın, tanıtım alırsın vs. en alakasız domaine sahip projeyi de bir yere getirirsin. yani para harcamak gerekir.
-bütçeniz yoktur, her teknik detayı düşünüp organik şekilde yükselirsiniz. domain uzantısı coğrafi kısıtlamaya takılıyor mu? global hite ihtiyaç var mı? domain anlaşılır ve akılda kalıcı mı?, geçmişinde engeli var mı? domain adı sektörel keywordleri sağlıyor mu gibi...
domainin seo'ya etkisi yok lafı seocuların yaptığı çalışmalarla ilgili,
bana sorarsanız da seo ya etkisi yok ama projeye katkısı yok demekte yanlış.
bu yüzden ikisi çok farklı kavramlar.
1- 'bana sorarsanızda seoya etkisi yok'' Demişsiniz sizin mesajınıza istinaden ;
kelime değerini yok etmişsiniz.
ana kelimeyi bozmadan sonuna ek getirmek daha faydalı.
google robotları kelime çözümlemesini kelimenin başında yapar kk ile başlayan bir kelime bulamayacaktır.
o yüzden keyword kelimeyi temiz bir şekilde başta olacak şekilde kullanmak daha iyi olur.
Ayrıca hani sizi isnat etmiyorum Domaincilerin e-kasko aranma oranı şu diye sattıkları satışlar bence usülsüz . aranma oranı domainin değil anahtar kelimenin aranma oranı domaine gelene kadar bilmem kaçtane kriterden geçer site .
Bunlar haricindeki herşeye katılıyorum .
Sonuç olarak
kkasko.com'un başındaki
k' nin seo ile alakası yok sadece bunu anlatmaya çalıştım

onun dışındaki dediğiniz herşeye katılıyorum simülatif olarak belli geçerli bilgiler. Domainin projeye katkısı %100 Seoya Katkısı %15'den başlar ilk sıraya yaklaştıkça arttar .(tecrübeye istinaden yazıldı) , kurumsallığa etkisi %200
Tabi herşey bir yana yeni projeye başlayacak arkadaşlar için bu tür sebepler aleminde boğulmamalarını ,inanıyorlarsa ve istikrarlı olurlarsa herşeyi başarabileceklerini söylemek istiyorum. .Net dir .Com dur eksik harftir fazla harftir bugün alibaba yı düşünün çinlisiniz kim derdiki tutar ama oldu.