Keras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşin teorisinden yeterince bahsettiğimize göre biraz da pratiğinden konuşalım. Memurların ticaret yapması yasak ama bu devirde yapmayan da yok gibi diyebiliriz. Tespiti halinde ciddi disiplin yaptırımları olsa da bu forumda bile ticaret yaptığım birçok memur arkadaş oldu. Üstelik ödemeyi kendi banka hesaplarına geçtim direkt.

Bu forumda, AdSense kovalayan tanıdığım ve forumda tanımayıp gördüğüm en az 5 memur sayabilirim. Üstelik şirketleşmeden yapılan işler bunlar. Kocaeli'de yakın bir memur arkadaşım eşinin üzerine market açtı, battı. Yine bir aile dostumuz 2-3 yıl önce Ankara'da memur, ablasının üzerine cafe tarzı bir yer açtı kapattı.

Yasaklar delinmek içindir gibi bir şey özetle. Bu ülke, benim memurum işini bilir diyen bir Cumhurbaşkanı (Turgut Özal) gördü geçirdi. (Güncele gelsem gg) Onun için fazla da şaaapmamak lazım...
Bizimde amacımız o hocam memur değiilim ama olursam şey olmasın diye başımıza ağrımasın ali rıza bey kafasıyla memur maaşı ile geçinen görmedim ama garanti iş yapacak bir şey olmayınca kenarda dursun e ticaret bitmezz.