Herkese tekrar Merhaba arkadaşlar. Bugun gidip görüştüm. Öncellikle olay adsense değil. Ve büyütülecek birşey değil. Ama girmiş olduğum olaydan dolayı mevzu ona kadar gitti. Kısaca anlatayım sizlerede.
Geçmişte açmış olduğum bir projelik butik websitesi için şikayet edilmişim arkadaşlar bu web sitesinden dolayı incelemeye alınmışım. Çağıran kişi kısaca şöyle söylim dedi. ''Belirli ücretli çalışan biri olarak gözüküyorsun ve gelir kaynağın belli. Ama 2 sene içinde 1 ev ve araba almışsın. ( ev 140 bin tl araba 16 bin tl tofaş. ) bunun 90 bin tlsi kredi toplamda. Geri kalan gelir kaynağının kaynağı neredendir. '' diye sordular. Bu arada hazırlıklı gittim arkadaşlar üzerimde ne var ne yok çektiğim krediler herşeyi bir dosyaya koymuştum lazım olur diye.
Geri kalan miktarın düğünümde takılan altınlardan ödediğimi söyledim. Düğünümde takılan toplam altın değerini ve bunu kanıtlayabileceğimi söyledim. Şikayetten dolayı hesaplarım incelenmiş. Bir kaç para girişinin kimden olduğunu sordular bunlar tanıdık arkadaşlarım vb. kişiler. Yurt dışından 1 adet para girişi var.Yabancı bir arkadaşımın kızımın doğum günü için gönderdiği para. diğeri adsense girişi. 200 tl. Bu site kullanılıyormu ilerde buda karşına çıkar dedi. ( yok kapatıldı kullanmadığımı söyledim )
Sonuç olarak ilhan bey 1 tl bile kazancınız var ise vergi kaydınızı yapın verginizi ödemenizi öneririm, Eğer hala aktif ise bu site ve kazanç sağlamayı düşünüyorsanız vergi kaydınızı yaptırın dedi. Ayrıca normalde bu meblağlar takılmaz ama şikayet olduğu için inceleme yapıldı bu yüzdende çağrıldığınız.
''Bende Tabiki insanlar ek gelir elde etmek ister bende isterim ama bir işe başlamadan önce denemek gerekiyor denedim olmadı. Şikayet eden kişide herhalde bu işten kar yaptığımı düşünmüş olabilir ve aktif olmadığını söyledim. ''
Yani arkadaşlar şikayet edilirseniz hesaplarınız incelene biliyormuş.
memlekette sana bana soruyorlar bu gelirin kaynağı neresi diye.. şimdi sövücem..