benimmuhasebecim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun.
boostedti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğer 200 lira için çağırdılarsa benden koca bir "yuhhhh"
shafack adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuçtan lütfen bizi de haberdar et. 3 4 sene önce 40 50 bin yıllık giriş oluyordu hesabıma adsense den. Şimdi sıfır ama diken üstündeyim.

Bu arada e-devlet yerine ivd yani İnternet vergi dairesinden bakabilirsin e-devlet ile giriş yaparak.
EmreGencaslan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adsense tr miydi hocam yoksa payoner vb şeyler mi
dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adsense değildir o iş
SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adsenseyle alakası yoktur, 200 tl neyin vergisi olacak.
Keras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İçerisinde yaşamasak eğlenceli ülke aslında. AdSense değildir diyen arkadaşlara katılmıyorum. Özel olarak Google'dan gelen ödemeler takip ediliyor. Freelancer işler yapıp 200 lira kazansan göze çarpmazdı ama AdSense'ten çarpabiliyor.
SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adsense ile alakası yok o zaman papara, paypal vb sitelerden banka hesaplarınıza yüklü giriş çıkışlar oldu mu
özellikle adwords reklamları?

Coin sektöründeki siteler dahil giriş çıkış oldu mu
BlogKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Banka hesaplarınız ile alakalı olmuş olabilir
KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adsense kaynaklı değildir muhtemelen o. başka bir işlemden dolayı olma ihtimali daha yüksek
Keras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu takip ederim zaten, ama görmezsem diye alıntılarsan sevinirim.
wm_xfreex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tebigatı pm ile atar mısın hocam, inceleyelim.
tugberkkuran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
allaha şükürler olsun 900tl yi çekememiştim youtube dan geçen sene arttıkça artıyor hala çekmiyorum başımıza iş gelirdi valla

hocam takipteyim haberdar edin geçmiş olsun
selcuksofta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam buradaki arkadaşlarda senin gibi, yani sorup yanlış bilgi alma. bu işten kaçılmaz gidip verdi dairesinden öğren. ben de burada fikir verenlerdeniz eski yazlarımı bulursanız hep şunu yazdım 1 TL bile geliriniz var ise risktesiniz maliye kaydı zorunludur diye. 1 TL yeterli kayıt için. yakalanır yakalanmaz o ayrı bir konu.
baskuda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhtemelen sizi şikayet etmişler .
EmrullahERTAS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sonra yorumumuzu alıntılayabilir misiniz, bizde hafiften bir şeyler kazanıyoruz da eğer 200 tl için çağırdıysalar bizde önemlerimizi alalim.
Bip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu takipteyiz. Adsense olduğunu sanmıyorum.
uAntalya07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
+1 takipdeyiz merak halindeyiz hocam bilgilendirin
Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pazartesi firma açayım en iyisi
looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aboooovvv. 200 tl için çağırdılarsa bize silivri yolu göründü!...
Ozsoy05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesajınızın şu kısmını neye dayanarak yazdınız merakımdan soruyorum sadece benimde böyle bir düşüncem var.
"Freelancer işler yapıp 200 lira kazansan göze çarpmazdı ama AdSense'ten çarpabiliyor."
AldagBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başka bir şekilde hesabınıza para girişi oldu mu olduysa eğer geçmiş olsun olmadıysa da birisi sizi şikayet etmiştir yine her türlü incelemeye alınacaksınız yine de geçmiş olsun
Ads adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
GİB Bankalardan Google irlandadan ödeme almış banka hesap hareketi olan kişileri filtreleyip yazıyor bu cezaları.
Ozsoy05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim sorum o değildi ama, freelance kazançların sorun olmayacağının yazıldığı kısımdı.
Ads adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birisi şikayet etmediği sürece kimse senin hesap hareketlerini incelemiyor hocam.
Astra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;

Ben de kanıtım olmasa da aynı düşüncede olduğumdan yorum yapmak istedim.

Şimdi Adsense için filtreleme yapıyorlar. Adsense'den ödeme alan tüm hesaplar önlerine geliyor. Atıyorum 1 milyon kişi hesaba çekiliyor. Burada sadece arkadaşın rakamının düşük olması şaşırttı beni.

2 gün sonra bitcoin konusunda gelir vergisi almak istediklerinde kaç tane firma varsa onlardan ödeme alanları filtreleyecekler. 2 milyon kişilik liste önlerinde.

Ama Ahmet'e iş yapıp ödeme alan Mehmet'in;

1- Üsttekine benzer bir filtrelemeye girmesi
2- Şikayet edilmesi
3- Hesabında çok yüksek hareket olması ( benim aklıma gelenler bunlar) gerekecek.

Bunları karşılayan sayısının azlığı da en azından şimdilik çağrılma ihtimalini azaltıyor.

Konu takip.
sakarya18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam alıntılayarak bilgilendirirseniz sevinirim. Kolay gelsin
Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nerede muhasebeciler hani arızi kazanç, yıllık 40bin vs. adam bir kere 200tl almış ee...
eSir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tahminim baska birisine para transferi yaparken o kiside illegal yollardan aklandi kesin para transferlerini sorar.
Siyahdenizli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tebligatlar Hazine Bakanlığından gelmiyor, direk sizi inceleyen vergi dairesinden geliyor.

Sizin durum başka olabilir.
erbain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hazine bakanlığı mı vergi dairesi mi ?
Bir iş yeriniz var mıydı ya da sigortalı çalışıyor muydunuz işlerinde girdi çıktı yapanları çağırlıdığını duymuştum...

Araba alış verişi ya da ev satışı yapıldı mı?

Memur iseniz yıllık mal bildirimi unutmuş olabilir misiniz?

En son şikayet edilmişsinizdir biliyorsunuz şikayetler moda oldu çünkü karşınızdaki vergi kaçırmışsa ve ceza alırsa belirli bir yüzdesi şikayet edene ödeniyor bunu meslek edinen var...
robertokim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelşme olursa haberdar eder misiniz? Ben de merak ettüm konuyu. 200 tl ile google ödeme alma sınırı ancak aşılıyor. Bunun nasıl vergisi olacak şaşkınım.
ezaman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelişme olunca lütfen beni de alıntılayın. Teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim.
chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu dışı.
Google'dan hesabınıza 50 TL de gelse filtreye takılıyor. Adamlar Google dan gelen ödemelere bakıyor direkt. Şimdi arkadaşın vergi verme durumu oluşmayacaktır belki, farklı bir iş olabilir. Ama Google dan gelen ödemeleri kime ne geldiyse herkesi tek tek çağırırlar, zor birşey değil.
kNightMare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evin değerini düşük göstermişseniz, aradaki farkı ödemeniz gerekecek.
kNightMare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu konuda bahse girerim. en çok yaşanan durumlardan biri bu.
masterthone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adsense gelirini söylüyosun şuan sadece ADSENSE DIŞINDA KAZANDIĞINI DA SÖYLE DE İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRME. 200 lira için çağıracak değiller ?
hk0nline adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takip
Padre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, geliriniz gideriniz arasında ki dengesizlikten dolayı çağırmış olmasınlar? Yani bir maaşınız, sabit geliriniz yoksa kendi üstünüze evi, arabayı nasıl aldınız diye bir inceleme olabilir mi?
dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çağıramazlar.
Az kazananları çağıramazlar.
Çünkü vakit yetmez o kadar kişiyi incelemeye
WBmuHAfiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evet hocam, onun sebebi de belli. maliye google irlanda'dan hesabına para giren herkesin listesini talep etti. haberde yazılımcı vs. diyorda olaya çok hakim olunmadığından ve sadece oyun kısmına odaklanıldığı için öyle yazılmış arkadaşlar.
özeti şu: banka hesabına adsenseden para yattıysa listedesin, bulunduğun yerin yoğunluğuna göre artık sıra sana ne zaman gelirse..

Maliye, İrlanda merkezli Google Ireland’dan, Google Adsense (Google’un reklam uygulaması) kapsamında Türkiye’deki yerleşik kişilere yapılan ödemelere ilişkin bilgileri isteyerek, bu kapsamda gelir elde edenlere yönelik Türkiye genelinde vergi incelemesi başlattı.

https://www.dunya.com/ekonomi/youtub...-haberi-611227
By_tozi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takipteyim sonucu merak ettim.
Rudeboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takibe giren KYK borcum yüzünden HMB tarafından tebligatla davet edilmiştim.
Böyle bir durum varsa da çağırıyor olabilirler.
Geçmiş olsun.
PATRON54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu bende takip ediyorum.
fat0314 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende merak ettim takipteyim
Fatoshisme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, konuyla zayıf bir bağlantısı olan bir sorumu dile getiriyorum, affınıza sığınarak...

Bu konu hakkında bilginiz nedir?
İnsanlar sadece adsense den gelir elde etmiyor. Bu işin sonu nereye varıyor merak ediyorum.

Not: bilmeyenler için dolap uygulamasında yer alan ibare
Varro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
orda eksik yazmışlar hocam yapılan iş süreklilik arz ediyorsa ticari kazanç sayılıyor ve miktara bakılmıyor, ayrıca maliyenin attığı taş ürküttüğü kuşa değmesi lazım 100-200 lira için uğraşmazlar yani eve kağıt göndermek zaten 10 tl bide mahkemeye falan verseniz uğraş dur yapılan iş sürekli yani ticari değilse belli bir limit var evet
minidora adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takip
Atacbala adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takip
Herkese tekrar Merhaba arkadaşlar. Bugun gidip görüştüm. Öncellikle olay adsense değil. Ve büyütülecek birşey değil. Ama girmiş olduğum olaydan dolayı mevzu ona kadar gitti. Kısaca anlatayım sizlerede.
Geçmişte açmış olduğum bir projelik butik websitesi için şikayet edilmişim arkadaşlar bu web sitesinden dolayı incelemeye alınmışım. Çağıran kişi kısaca şöyle söylim dedi. ''Belirli ücretli çalışan biri olarak gözüküyorsun ve gelir kaynağın belli. Ama 2 sene içinde 1 ev ve araba almışsın. ( ev 140 bin tl araba 16 bin tl tofaş. ) bunun 90 bin tlsi kredi toplamda. Geri kalan gelir kaynağının kaynağı neredendir. '' diye sordular. Bu arada hazırlıklı gittim arkadaşlar üzerimde ne var ne yok çektiğim krediler herşeyi bir dosyaya koymuştum lazım olur diye.
Geri kalan miktarın düğünümde takılan altınlardan ödediğimi söyledim. Düğünümde takılan toplam altın değerini ve bunu kanıtlayabileceğimi söyledim. Şikayetten dolayı hesaplarım incelenmiş. Bir kaç para girişinin kimden olduğunu sordular bunlar tanıdık arkadaşlarım vb. kişiler. Yurt dışından 1 adet para girişi var.Yabancı bir arkadaşımın kızımın doğum günü için gönderdiği para. diğeri adsense girişi. 200 tl. Bu site kullanılıyormu ilerde buda karşına çıkar dedi. ( yok kapatıldı kullanmadığımı söyledim )
Sonuç olarak ilhan bey 1 tl bile kazancınız var ise vergi kaydınızı yapın verginizi ödemenizi öneririm, Eğer hala aktif ise bu site ve kazanç sağlamayı düşünüyorsanız vergi kaydınızı yaptırın dedi. Ayrıca normalde bu meblağlar takılmaz ama şikayet olduğu için inceleme yapıldı bu yüzdende çağrıldığınız.
''Bende Tabiki insanlar ek gelir elde etmek ister bende isterim ama bir işe başlamadan önce denemek gerekiyor denedim olmadı. Şikayet eden kişide herhalde bu işten kar yaptığımı düşünmüş olabilir ve aktif olmadığını söyledim. ''
Yani arkadaşlar şikayet edilirseniz hesaplarınız incelene biliyormuş.