12 yıllık evli biirisi olarak yazmış olayım,
öncelikle her iki tarafın birbiri ile iyi anlaşıp durumlarının farkına varıp, ülke şartları vs göz önüne alıp gereksiz hava atma sebebi olan lüzumsuz masraflardan uzak durarak hareket etmesi en önemli faktör, tabiki herkes herşeyin en iyisinin olmasını ister ama gerçekten ihhtiaç olan şeylere yönelmek lazım.
pandemi aslında bir taraftan da daha düşük maliyetli düğün için fırsat oluşturuyor bunu da bilmek gerekir...
şimdi yapılacak iş bana kalırsa karşılıklı güven ve anlayışla hareket edilerek ve kararlarda olabildiğimnce aileyi işin içine katmadan (anneydi babaydı, halaydı teyzeydi herkes konuşursa bu işler hep sarpa sarar, biz böyle karar aldık deyip kimseyi konuşturmama gücüne sahipseniz bu çok güzel bir artı)
bundan sonrası oturup hesap kitap işi, madem ki bir yuva kuruluyor ve imkanlar belli bir seviyede ayağımızı yorgana göre uzatacağız, düğün masrafları, ev ihtiyaçları eldekiler alınacaklar hepsini listeyelip çıkarmak lazım,
bundan sonra ha işte şimdi ana baba lazım olan yerdeyiz, onların tanıdığı elden taksit yapan yerler (tabi bunu tercih ederken kazıklanmamak ta önemli

)
piyasayı araştırıp en ekonomik ve elden uzun vadede taksit yapan yer tercit etmek en doğrusu olur, bir de tabi ki olabildiğince daha az yere taksit ödemesi yapmak için eğer alabileceklerinizi tek yerden alma şansınız varsa bu en güzeli,
eğer boçlanılacaksa bu iki yere olmalı, bir size destek olabilecek ve sizi sıkmayacak bir tanıdıktan elden borç (ev yapanla evlenene Allah yardım edermiş derler evlilik gibi zamanlarda insanlarımız daha yardımcı oluyor) iki eş eşyaları alımı için düğüncü mağazası gibi yere borçlannma...
sonradan sorun olmasın diye düğüncü mağazasında bulamayacağınız ufak tefek şeylerde borçlanmamak en güzeli... yani düğün bittikten sonra olabildiğince sadece 1-2 yere borcunuz kalacak ve onu takip edeceksiniz incik boncuk borçlarla uğraşmayacaksınız...
tabi bütün bu borçlanmaları göz önüne alırken borç ödemenin ne kadar süreceği, bu zamanda kiradan tutun da faturalar market pazar ihtiyaçları gibi en temel ve zaruri giderleri de göz önüne alıp yaşam standartınıza göre asgari düzeyde sizi idare edecek aylık gideri çıkarıp arta kalan miktarın taksitleri karşılayabilmesi lazım, bu konuda eğer aktar çevir dediğimiz şekilde borçlanma şansınız varsa bu sizi biraz yorsa da daha az maliyetle faiz gibi sorunlara bulaştırmadan işinizi çözer. Aktar çevirden kastım da şu, örneğin dayınızdan alırsınız 20 bin lira ama ama ona en az bir yıl ödeme yapamayacağınızı söylersiniz. sonra dayınızın borcunu ödeme zaanı gelince zaten 10 bini ödemiş olacağınız için bu seffer örneğin amcanızdan 10 bin alır dayınızın kalan borcunu öder onra ona ödemeye devam edersiniz....
Vallaha ben bile yoruldum

)
ülkemizde evlenmek gerçekten güç ve zor iş, hani artık malesef cesaret istiyor, hanım duymasın ama şimdiki aklım olsa heralde deli miyim der vaz geçerdim

)
en iyisi siz bu sevdadan vaz geçin

)
şaka aşaka..
esprisiz olur mu hiç, Allah kolaylık versin bahtınzı açık etsin, inşallah en kolay şekilde bu mücadeletyi kazanırsınız....