Ticari amaçla satılan bir şeyin kendi test sonuçlarını atmanız saçma .d ben gerçekleri zaten attım sunucuya göre kolay bir optimizasyon ile veya load balancer gibi şeyler kullanarak nginx ile litespeed e göre kat kat fazla performans alırsın litespeed nerede işime yarar dersen 100-150 anlık ziyaretçi alan bir blog siten vardır Ajax sorguları sitende çalışmıyordur html ağırlıklıdır siten o zaman kullanırsın bugün Google Facebook gibi devler litespeed değil nginx kullanıyor çünkü o attığınız test sonuçlarında sadece statik içeriği ve önbelleklemeleyi açarak farkı 2 katı düşük hale getirebilirsiniz düz test sonuçları gerçeği yansıtmaz ben nginx kurdum litespeed kurdum diyince bitmiyor o iş litespeed ücretli satılan bir şey elbette hazır bir şekilde apache api ayarları yapılı şekilde gelir bu yüzden direkt performans alırsın ki aldığın performans dediğim gibi veritabanın büyüdükçe düşer openlitespeed ve litespeed hatalarla doludur örneğin litespeed in son sürümünde kritik 3-4 tane hata var ve bu fazla ziyaretçisi olanları etkiliyor burada litespeed kullananlara bir şey diyemem ama 2-3 saat uğraşıp nginx öğrenmek varken bugün litespeed e o paraları vermek hatta kullanılması bile saçma bir durum gibi geliyor
Wp Rocket örneğinde ise wp Rocket nginx ile iyi çalışacak şekilde ayarlanmış o gördüğün blog sitede apache+wp Rocket in litespeed e yakın bir performans aldığını söylüyor peki nginx+ wp Rocket yapıp nginx in veritabanı cache modüllerini kursam ne olur tabiki sitende bir iki katı daha ziyaretçi tutarsın ayrıca ben wp Rocket kullanmıyorum eklenti bazlı optimizasyon tehlikelidir ve hatalarla dolu olduğu için seo yu kötü etkiler bunun yerine kendi işinize yarayacak sistemi sitenize göre yapıp kendi eklentinizi yapmanızı öneririm iyi çalışmalar
"2-3 saat uğraşıp nginx öğrenmek varken bugün litespeed e o paraları vermek hatta kullanılması bile saçma bir durum gibi geliyor"
Sen kralsınn, 2-3 saatte nginx öğrenip hemen ona göre ayar yapacağım.
Teşekkür ederim bilgi için