Eğitim sektörünün hem üniversite ayağında hem de lise ayağında olan birisi olarak görüşüm lisede sınavların yapılmasından yanadır.

bu dönemde çocukların bu şekilde açılmasın okul sınav iptali isteklerinin tek sebebi olarak özel ifade edersek Ziya Selçuk’u genel ifade edersek MEB suçludur. İlk dönemde üniversitelerin yani Yökün gösterdiği başarıyı gösterememiştir. Derslerin hemen elde sistem varken bile düzgün işletilenemesi çocuklara daha ilk okulların kapanmasıyla birlikte rahatlığa alışılmasana sebep olmuştur. Daha doğrusu bir kararsızlık ortamı bugün evet denilen yarın hayır bugün olan şey yarın olmaz olmuştur. Bir plan dahilinde olmadığından ötürü ise hep bir aksaklıklar meydana gelmiştir. Özellikle bunu bir de çoğu öğretmende köstek olarak devam ettirince iş çıkılmaz hale geldi. Bakın çoğu öğretmen diyorum bir çoğu da bu sisteme yeterince entegre oldu ama bazıları öğretmen olan arkadaşlar bilirler ne demek istediğimi anlayacaklar resmen sistemi anlamadılar. Çocuklara ise derslerde hep online eğitim olmaz zaten vurgusunu bir şekilde aşıladılar. Bu da hep çocukların kendini salmasına sebep oldu. Hele ki ilk dönem bu aksaklıklar dolayısıyla herkesin geçmesi işte olan tam burada oldu çocuklar neden uğraşsınlar havadan ders geçmek varken. Ben de lisede olsam böyle isterdim. Yani süreci malesef MEB yönetemedi ve bugün ki tüm olumsuzlukların sebebi budur.