Sizce lise sınavları iptal olmalı mı? olmalıysa çözüm ne olmalı?
Bence olmamalı okullar ve öğrenciler önlemlerini alarak sınavlarına girmeliler. Aylardır evlerde öğrenciler çoğusu doğru düzgün ders bile çalışmadı şimdi sınav zamanı gelince erteleme değil iptal olsun diye ziya selçuk'a linç kampanyası başlattılar. Ziya Selçuk'u ne kadar sevmesem de bu yapılanlar haksızlık adam virüsün V'sini duyar duymaz okulları kapattı ve hızlıca EBA'yı kurdu.
Bizler önlemlerimizi alarak nasıl otobüslerde işe gitmek zorundaysak öğrenciler de gidip sınavlarını olabilirler diye düşünüyorum.
Bilmiyorum siz görüyor musunuz ama bulunduğum yer cadde üstü ve sürekli liseli gençler gezip duruyorlar maske bile takmadan. Ben dertlerinin virüs değil düşük not alma korkusu olduğunu düşünüyorum
Lise gençlerini sadece cadde üstünden geçenler olarak genelleme yapmak ne kadar doğru bilemedim hocam, kendimden örnek verecek olsam 11 ay oldu neredeyse gerekli olmadıkça dışarı çıkmadım ve derslerimde başarılıydım yüz yüze iken. Sınavlar iptal olmamalı evet ama konuyu anlamak da önemli çünkü her ne kadar bu sınavı iptal edebilselerde ileriye dönük bir üniversite sınavı olduğunu unutuyorlar o iptal edilsin diyen tayfa. Ortak noktamız evet sınavların olması ancak kendi adıma konuşacak olursam fizik ve matematik için söylüyorum bu iki ders yüz yüze iken bile zor olmasına rağmen online olarak anlamaya çalışıyoruz. Bu dersler 3 boyutlu görerek olacak dersler, en azından bu iki ders için bile ekstra çaba olsa yeterlidir.