eooonz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çoğu millet vekili de avukat, ekonomist, siyaset bilimci. Yani onlarda okumuş, ilkokul mezunu olma şartı cumhuriyetin ilk zamanlarından kalmadır diye düşünüyorum. Onları savunmak için söylemiyorum bunları. Maaşlarından çok ek giderleri sorgulanabilir, geçen yıllarda bir MV nin 2.5 milyon tl lik iletişim gideri hazineden ödenmişti. Mesela bu çok daha acayip bir mevzu.
Maalesef o iş öyle değil, bizim partinin aday toplantısında o zamanlar mevcut bir vekil vardı tanıtım broşürlerinde dikkatimi çekti öğrenimin karşısında ilkokul yazıyordu, ortaokul bile bitirmemişti ama 4-5 sene görev yapmıştı. O toplantıda herkes kendini tanıtmıştı ön seçim için bizde beğendiklerimize oy kullanmıştık kendisi o seçimde seçilecek bir sıraya gelememişti maalesef ama gayet bilindik bir isim, burada yazmam doğru olmaz. Ayrıca çok fazla lise mezunu var, aslına bakarsanız biraz bağış ile de işin çözüldüğü durumlar var. Hak veriyorum ama şimdi zengin biri geliyor 5 milyon tl veriyor aday olmak için, o x parti o bölgeden 3 vekil çıkaracağına o para ile broşür, reklam, bayrak, ilan vs. derken o para sayesinde 5 vekil çıkarıyor, bir nevi kazan kazan durumu. Ama okumamış veya üst düzey bir mesleği olmayan vekil olamaz diye bir şart yok ve Cumhuriyetin ilk yıllarında kalmadı. Sadece Cumhurbaşkanı üniversite mezunu olmak zorunda şartı var hepsi o.


ejder126 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@BetaHouse; hocam ilaç gibi cevap oldu en iyi siz cevapladınız eminim ki bir çok arkadaş bu yazınızı zevkle okumuştur tekrardan renk kattınız teşekkürler 😊
Sağ olasın dostum teşekkür ederim değerli yorumun için, bizim memleket sorgulamaktan maalesef çok uzak olduğu için karnı doyuyorsa hiçbir şeyi sıkıntı etmiyor. Norveç varlık fonundan örnek vermiştim geçenlerde yine, her yeni doğan Norveçli çocuk bile 150 bin dolar civarı devletten alacaklı doğuyor, bir Katarlı erkek evlendiğinde devlet tarafından villa hediye ediliyor, Rusya da halkın kullandığı doğalgaz ücretsiz, buna benzer çoğu ülke elektrik, su, doğalgaz gibi giderlere para almıyor veya çok düşük ücretler, sağlık ve eğitim gibi hizmetlerin bedava olduğu ülkeler var, çocuğu olduğu için her ay maaş veren ülkeler var, doğum hediyesi diye binlerce dolar yardım var, okumak istiyorum diyenin maaş gibi cebine binlerce euro koyulduğu ülkeler var, hiç kira ödenmeyen ülkeler var, çalışmayana ömrü billah bakan ülkeler var ama bizde karnı doyuyorsa şükür eden insanlar var. Hayır şükür kötü bir şey değil ama daha fazlasını hak ederken r parmak bal görünce gerisini düşünmeyen, hayatta kaldığı ne bileyim kuyruğa girmediği için veya geçtiği duble yola yüzlerce lira geçiş ücreti ödeyip hizmet gördüğünü düşünen insanlar çok garipler.

F3rh4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sadece şunu diyecem halk bu kadar alım gücü yok yokluk içinde yaşıyor ses yok belki sindirilip korkutulduğundan ama bugun millet vekilleri maaşı düşsün bak yarın nasil ayaklanmayı kendleri başlatıyor iyi izleyin
Bizim memlekette " bana dokunmayan yılan bin yaşasın " diye bir felsefe var maalesef, tabi siyasetçilere yılan diyor değilim, lafın gelişi o şekilde yani deyim böyle. Daha önce defalarca dediğim gibi bu halk 100 lira vergi verir, o 100 liranın 1 lirası ile hizmet ve yatırım yapılıyorsa kalan 99 lirasının nerede olduğunu sorgulamak akıllarına bile gelmez, hele hele çorbası kaynarken hayat ona güzeldir ama günün birinde ocağın üzerinde kaynatacak çorbası kalmayınca işte o zaman sorgulamaya başlar. O saate kadar göremeyen ve sorgulamayanlardan çok hayır beklememek lazım ama insan umut ediyor işte bazen.