Payment adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllardır süren araştırmalarım ve eğitimime dayanarak konuşayım.
Ne kadar öğrenirseniz öğrenin yeterli olmayacak ve hep daha fazlası gerekecek.
Ömrünüz boyunca öğrenmek, araştırmak, gelişmek ve geliştirmek zorundasınız.
İngilizce ve temel matematik bilgisi şart.
İlk öğrenmeniz gerekenler; Programlama temelleri ve algoritma.
Daha sonra hangi alanda (web,mobil,derin öğrenme, front-end,back-end, iot vs..) çalışmak istediğinizi belirlemek ve buna uygun yol haritası oluşturmak.
Kendi başınıza öğrenmekte güçlük çekiyorsanız üniversite tavsiye ederim, önlisans da olur.
Bu söylediklerimi öğrenmeniz için de youtube'u hatim etmeniz gerekir, kaynak çok.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle hocam
Üniversite ye gidiyorum Pamukkale Üniversitesinde okuyorum şuan da. Okul da C Dilinden temel atarak başlattılar ama ben herhalde fazla aceleci oldum ve belirttiğim dillere de yoğunlaştım. Okulda C dilinde başlangıçlarında iken ben okulda anlatılacak C dilinin konularını bitirmiştim çoktan ve diğer dillere başlamıştım. Daha sonra okulda Python diline başladılar ve ben okuldan bağımsız ilerledim tekrardan. Python kitabı aldım temelden başlatan youtube ile de bunu destekledim. C dilindeki gibi Pythonu okulda öğretecekleri kısmı ben bitirmiştim çoktan. Sonra bilirsiniz belki Engin Demiroğun C# dilinde yazılım geliştirme kampı var bu kampa başladım. Engin hocamız sağolsun ilk derslerde temelden geçti kolaydı. Sonrasında işleri ciddiye bindirmeye başladı o noktada bende kayışlar kopmaya başladı olay bu anlayacağınız.
Birden fazla dil ile ilgilenmeye çalışmak yerine alanıma uygun dile odaklanacağım teşekkür ederim bu tavsiye için de