merhaba, kampanyaya katıldım. fakat bilmediğim için bir soru soruyorum yanlış anlamazsanız sevinirim. şimdi engelli istihdam kotası %4 diyelim ama ekstra olarak geri kalan %96'lık kısımdan olmaları engelleniyor mu? Yani kesin bir ayrım mı var?
Teşekkürler hocam. Açıkçası orasını tam olarak bilmiyorum. Yeterli bilgi edinme zorluğu var maalesef. Ama şöyle diyebilirim engelli atamasında atandığı halde engelinden dolayı ataması iptal edilen kişiler hakkında bir sürü haber bulabilirsiniz.
Ayrıca engellilerle sağlıklı insanların aynı koşullarda yarışması halinde engellilerin kazanma ihtimali imkansıza yakın. Sonuçta engelinin tipi, oranı, şiddeti, ağrıları kullandığı ilaçlar, tedavi süreci, hastaneye git-geller, engelin psikolojik etkenleri, engelin getirdiği noksanlıklar sebebiyle oluşan dezavantajlar bu dengeyi bozuyor maalesef. Bu yüzden engelliler kendi aralarında sıralanıyor. Burada yine engel durumuna göre dezavantajalar var ama yapacak bir şey yok tabiki. 2 yılda bir yapılan sınavda alımlar her kontenjana bir kaç tane veriliyor.
En son engelli öğretmen atamasında taban puanlar 80-90 larda kalmış durumda. Bir kaç kişi yada 5-10 kişi alınıyor her branştan