ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayata olumsuz bakma nötr düşün. Şanssız olduğumu düşündüğümde senin gibi gençken benim de işlerim rast gitmezdi. Şu anda şanslı olduğumu düşünüyorum yine rast gitmediği oluyor tabii ama ben bundan rahatsız olmuyorum, sadece ders alıp devam ediyorum.
Sana zarar veren şeyler olduğunda dersini al ve o olayı unut. Sana zarar verenleri bile unut, düşünmenin falan hiç bir faydası yok. Şu anı düşün geleceği düşün.
Şöyle söyleyeyim %10 zamanını geçmişten aldığın dersler için ayır, %60 ı şu ana bir haftaya bir aya vs yoğunlaşarak kullan. Bugünü çok önemse, çünkü bugünü yaşıyorsun, en iyi bugüne etki edebilirsin. Ve yarına da %30 zaman ayır. Yarın için plan yap, yarın için kitap oku, deneyim kazan, eğitim al. Bir kaç konuda uzmanlaş, bir çok konuda bilgili bir kişi olmaya çalış.
Karamsar insanlardan sana faydası olmayan insanlardan uzak dur. Çevrene 4 5 tane çok kaliteli insan topla 30 tane arkadaş olmaz, hayat planlarını konuştuğun az sayıda insan olsun. Seni destekleyen mutlu eden iyi insanlarla birlikte ol ve vaktinin çoğunu da yanlız geçirip çalışmaya ayır.
Konuşmak istersen whatsapp'ını özel mesaj ile ilet. Abin değil baban yaşındayım. Zamanım olduğunda dertlerini dinler tavsiyelerimi iletirim. Ama önce mutlaka yazdığım şeyleri uygula. Eski konularımda Gençler için Tavsiyeler diye bir konu var, onu bul oku lütfen.
Başarılar ve Mutluluklar diliyorum
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun